Skatteudvalget 2009-10
L 213
Offentligt
852793_0001.png
852793_0002.png
J.nr. 2009-311-0033Dato: 25. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 213 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven ogforskellige andre love (Midlertidig udligningsskat på store pensionsudbe-talinger, afskaffelse af særligt ægtefællefradrag m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål 21 af 21. maj 2010.Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Anders Samuelsen (LA).
Troels Lund Poulsen/ Carsten Vesterø

Spørgsmål 21:

Med henvisning til samrådet den 21. maj 2010 om L 213 - samrådsspørgsmål A,hvor ministeren oplyste, at han ville se på mulighederne for, at udbetalingsperioderne forratepensioner - herunder for ratepensioner under udbetaling - kan forlænges, men at det ik-ke kan gennemføres i forbindelse med behandlingen af L 213, bedes ministeren oplysetidsperspektivet for, hvornår der kan ventes en afklaring af, om der vil blive fremsat lov-forslag om forlængelse af udbetalingsperioderne, hvornår et lovforslag herom kan ventesfremsat, og fra hvilket tidspunkt sådanne ændringer kan ventes at få virkning fra (dvs. omde kan ventes at få virkning fra L 213s virkningstidspunkt). Vil ministeren endvidere givetilsagn om at tage initiativ til at arbejdet med at få afklaret mulighederne for forlængelse afudbetalingsperioderne påbegyndes nu med henblik på hurtigst mulig afklaring?

Svar:

Jeg kan oplyse, at Skatteministeriet vil gå i gang med at undersøge mulighederne forat indføre regler om, at udbetalingsperioden for rateordninger, der er under udbetaling, kanforlænges. Som nævnt under besvarelsen af samrådsspørgsmål A den 21. maj 2010 vil un-dersøgelsen af mulighederne skulle ske i et samarbejde med pensionsbranchen.Jeg forventer, at disse overvejelser vil strække sig hen over sommeren. Det betyder, at detførst vil være efter sommerferien, at der vil være en afklaring af, om der kan findes en mo-del for forlængelse af rateordninger under udbetalingHvis overvejelserne fører til, at reglerne for rateordninger under udbetaling kan ændres, hå-ber jeg, at den nødvendige lovgivning herom kan fremsættes i næste folketingssamling medhenblik på, at nye regler i givet fald forhåbentlig vil kunne få virkning fra 2011. Da under-søgelserne af mulighederne sættes i gang nu, har jeg på indeværende tidspunkt i øvrigt ikkemulighed for at sige noget nærmere om, hvordan ændringerne i givet fald vil komme til atse ud.
Side 2