Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 224 Spørgsmål 22
Offentligt
868084_0001.png
868084_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren23. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 224

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.(Harmonisering af beskæftigelseskravet).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 22

Ministeren bedes, i forlængelse af ministerens udtalelser på samrådet den 22.juni 2010, oplyse, om det er korrekt forstået, at man under det lovforberedendearbejde slet ikke har set på vilkårene på arbejdsmarkedet herunder, at der erforskelle på vilkårene i forskellige brancher, så fx en person der er fastansat påfuldtid på funktionærvilkår, herunder fast månedsløn, optjener 1.924 timer på etår; mens fx en bygningsarbejder der er fastansat på fuld tid, men som ertimelønnet, normalt i gennemsnit optjener 1.600-1.700 timer pr. år, da dermistes timer, når der er vejrlig, dvs. der ikke kan arbejdes pga. dårligt vejr, ellerman fx er nødt til at holde et par timer fri for at gå til tandlæge eller læge; og fxen person der arbejder i en branche med mange kortvarige projektansættelserog enkeltopgaver (fx et enkelt foredrag, en enkelt serveringsopgave eller en enkeloptræden), og hvor vedkommende kan være nødt til at sige nej til enkeltopgaverpga. reglerne om supplerende dagpenge og dermed får endnu sværere ved atoptjene 1.924 timer.

Spørgsmål 23

Har ministeren gjort sig nogen overvejelser om, hvor mange der helt vil opgivedagpengesystemet, fordi de med de mange stramninger aldrig har udsigt til atkunne modtage dagpenge?

Spørgsmål 24

Ministeren bedes redegøre for, hvilke undersøgelser der findes afkonsekvenserne for såvel den enkelte som samfundet, når man ender påkontanthjælp og dermed i en klientrolle, hvor man hele tiden skal søge omhjælp, frem for at være i dagpengesystemet, hvor dagpenge er en rettighed.
1/2

Spørgsmål 25

Ministeren bedes uddybe de tal, der blev henvist til under samrådet den 22. juni2010 vedrørende hvor mange der bliver selvforsørgende i forskellige dele aflandet, herunder hvor mange der får arbejde, hvor mange der bliver selvstændige,hvor mange der kommer i gang med en uddannelse, hvor mange der må leve afderes ægtefælles indkomst, og hvor mange der ryger helt ud af systemet og måhutle sig igennem på anden vis, evt. med sort arbejde.

Spørgsmål 26

Ministeren bedes redegøre for, hvor mange penge der kommer ind viaa-kassebidrag og arbejdsmarkedsbidrag og hvor stor en del af udgifterne tildagpenge, der dækkes af disse bidrag henholdsvis i 2000, 2005 og 2010 samtforventet i 2012-13 efter at forringelserne af dagpengesystemet er slået fuldtigennem.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/2