Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 224 Spørgsmål 7
Offentligt
865512_0001.png
865512_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren17. juni 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 224

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Harmonisering af beskæftigelseskravet).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 7

Ministeren bedes oplyse, hvor mange af de der kommer ind i dagpengesystemethvert år, der kommer ind pga. de særlige regler for nyuddannede, hvor mangeder har nyoptjent retten til dagpenge, og hvor mange har genoptjent retten?

Spørgsmål 8

Ministeren bedes uddybe kommentaren i høringsnotatet s. 2, hvor der står: "Forslagene vil samlet set medvirke til at tilskynde ledige til at søge permanentbeskæftigelse, herunder beskæftigelse på fuld tid inden for de brancher hvordette er muligt af få", og herunder redegøre for, hvilke brancher ministerentænker på arbejdsløse skal søge væk fra, og hvilke de skal søge hen til.

Spørgsmål 9

Ministeren bedes uddybe om kommentaren i høringsnotatet s. 2, hvor der står: "Forslagene vil samlet set medvirke til at tilskynde ledige til at søge permanentbeskæftigelse, herunder beskæftigelse på fuld tid inden for de brancher hvordette er muligt af få", med henblik på, om det skal forstås således, atministeren mener, at vi i Danmark skal ophøre med at have brancher ogarbejdspladser, der ikke er med permanent beskæftigelse på fuld tid ?

Spørgsmål 10

Ministeren bedes uddybe om kommentaren i høringsnotatet s. 4, hvor der står:"I forhold til mulighederne for en mere fleksibel forsikringsdækning bemærkes, atder allerede i dag er mulighed for at tegne supplerendearbejdsløshedsforsikringsordninger på kommercielle vilkår", herunder om detteer udtryk for, at ministeren mener, at udviklingen bør gå i retning af mindre ogmindre dækning via dagpengesystemet og mere og mere dækning viakommercielle forsikringer?
1/2

Spørgsmål 11

Ministeren bedes komme med eksempler på, hvordan det i forskellige branchermed mange løstansatte, korttidsansatte, projektansættelser mm., fx i byggeriet,grafikere og it-folk, skal kunne lade sig gøre at få 52 ugers arbejde i løbet af 3 årset i lyset af de erfaringer der i dag er for jobmuligheder.

Spørgsmål 12

Mener ministeren, at regeringens nedskæringer på dagpengesystemet vil gavneeller forringe ligestillingen, når langt flere kvinder end mænd bliver ramt og rygerhelt ud af dagpengesystemet? I den forbindelse ønskes en uddybenderedegørelse i forlængelse af den oversendte ligestillingsvurdering, hvor detforventes, at flere kvinder end mænd vil blive berørt af lovforslaget, men samtidigvurderes lovforslaget at være kønsneutralt. Redegørelsen bedes indeholde enafklaring af forholdet til ligestillingsloven og princippet om kønsmainstreaming afal lovgivning, og endelig ønskes en uddybende begrundelse for, at ministerenikke finder det nødvendigt at lave en egentlig vurdering af lovforslagetsligestillingsmæssig konsekvenser.

Spørgsmål 13

Mener ministeren at det er godt for ligestillingen, hvis mange kvinder ryger ud afdagpengesystemet og arbejdsmarkedet og i stedet skal forsørges af deresmand?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/2