Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10
L 24 , L 24 A , L 24 B
Offentligt
765355_0001.png
765355_0002.png
J.nr. 2009-511-0042Dato: 27.11.09
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 24 - Forslag til Lov omLov om ændring af lov om afgift efter brændstof-forbrug for visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andrelove (Grøn omlægning af bilbeskatningen - II).
Hermed svar på spørgsmål nr. 16 af 27. november 2009. Spørgsmålet er stil-let efter ønske af Klaus Hækkerup (S).
Kristian Jensen
/ Claus Kargo

Spørgsmål 16:

”Det er - i forbindelse med de nye partikelfilterkrav til dieselbiler - blevet fremført idebatten, at danske bilsynshaller ikke er i stand til at måle, om et monteret filter virker, dade ikke har udstyr til at efterprøve det - så man i princippet kan nøjes med at montere noget,der ligner et partikelfilter, køre til synshallen hvor de visuelt konstaterer, at filteret ermonteret, og derefter køre derfra med en godkendelse.På baggrund heraf ønskes det oplyst, hvorledes regeringen har sikret sig, at bilsynshallernekan løse opgaven med godkendelse af partikelfiltre.”

Svar:

Færdselsstyrelsen oplyser:Indledningsvis skal det fremhæves, at selve godkendelsen af partikelfilteret ikke sker ien synsvirksomhed, men i den tyske godkendelsesordning.I synsvirksomhederne måles røgværdi, som er et udtryk for partikeludslippet, ved allesyn af dieselbiler. Målemetoden vil dog ikke med sikkerhed kunne vise en 30 pct. re-duktion, idet spredningen for samme bilmodel kan være mere end 30 pct. Målingen afrøgværdien kan derfor ikke med sikkerhed vise, om der er monteret et partikelfilter.Kontrollen ved det første syn er derfor baseret på, at synsvirksomhederne kontrolle-rer, at der er monteret et godkendt og mærket partikelfilter, som passer til den konkre-te bilmodel, jf. vedlagte udkast til Meddelelse om køretøjers indretning og udstyr.Ved de efterfølgende syn vil synsvirkomhederne blive instrueret i, at såfremt det erregistreret, at bilen er eftermonteret med et partikelfilter, skal synsvirksomheden kon-trollere, at bilen fortsat er monteret med et godkendt og mærket partikelfilter.Jeg henholder mig hertil.
Side 2