Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10
L 24 , L 24 A , L 24 B
Offentligt
752744_0001.png
752744_0002.png
J.nr. 2009-511-0042Dato: 6. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 24 - Forslag til Lov omændring af lov om afgift efter brændstofforbrugfor visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love(Grøn omlægning af bilbeskatningen - II).
Hermed svar på spørgsmål nr. 4 af 5. november 2009.
Kristian Jensen/ Claus Kargo
Spørgsmål 4:”Med henvisning til de af ministeren oversendte ændringsforslag nr. 1 og 2 til ikrafttrædelses-bestemmelsen, som ønskes stillet til 2. behandling, bedes ministeren redegøre nærmere for be-tydningen af bemærkningernes afsnit 2, hvoraf det fremgår, at Skatteministeriet har anmodetFærdselsstyrelsen om i begyndelsen af november 2009 – dvs. inden lovens vedtagelse – at of-fentliggøre, hvilke normer et partikelfilter til eftermontering vil skulle opfylde, for at blivegodkendt, herunder bedes oplyst--på hvilken måde Færdselsstyrelsen vil offentliggøre normernehvad indholdet af disse normer vil være, og om de vil svare til de regler, som Færdsels-styrelsen forventes at udstede i bekendtgørelsesform samtidig med lovens vedtagelse?”
Svar:Lad mig begynde med at minde om, at dette lovforslag er en uændret genfremsættelse af lov-forslag nr. L 205 af 22. april 2009. Lovforslag nr. L 205 blev vedtaget af et stort flertal i Folke-tinget.Skatteministeriet har bedt Færdselsstyrelsen om i begyndelse af november 2009 at offentliggø-re, hvilke normer et partikelfilter til eftermontering vil skulle opfylde, for at blive godkendt.Normerne offentliggøres på nuværende tidspunkt i tillid til, at Folketinget ikke ændrer reglernefor eftermontering af partikelfiltre. Offentliggørelsen sker som en service over for branchen ogbilejerne.Færdselsstyrelsen oplyser, at offentliggørelsen vil ske som ”en nyhed” på styrelsens hjemme-side.Offentliggørelsen vil naturligvis ske i fuld respekt af Folketingets lovgivningskompetence. Detvil således fremgå af ”nyheden”, at normerne er beskrevet under den forudsætning, at Folketin-get ikke ændrer lovforslaget på dette område.Færdselsstyrelsen oplyser, at ”nyheden” vil beskrive de normer, Færdselsstyrelsen den 25. sep-tember 2009 sendte i ekstern høring i form af et udkast til en bekendtgørelse om eftermonteringaf partikelfilter på person- og varebiler. Den pågældende høringsskrivelse kan ses på Hørings-portalen på www.borger.dk.De høringssvar, Færdselsstyrelsen har modtaget, har således ikke ændret styrelsens opfattelseaf, hvorledes normerne for eftermontering af partikelfiltre skal udformes på det foreliggendelovgrundlag.
Side 2