Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10
L 24 , L 24 A , L 24 B
Offentligt
769296_0001.png
769296_0002.png
J.nr. 2009-511-0042Dato: 03.12.2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 24 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift efter brændstofforbrugfor visse personbiler, registreringsafgiftsloven og forskellige andre love(Grøn omlægning af bilbeskatningen – II).Hermed på spørgsmål nr. 37 af 2. december 2009. Spørgsmålet er stillet efterønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen
/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 37:

”Ministeren bedes redegøre for, hvilken definition regeringen anvender for bedst tilgænge-lig teknologi (BAT), og for hvordan L 24 lever op til denne definition, når der tages højdefor prisforskellen mellem åbne og lukkede filtre, sundhedsskaderne og andre konsekvenserfor miljø og klima.”

Svar:

Miljøstyrelsen oplyser,at der med udtrykket ”bedst tilgængelig teknik” menes det mest avancerede trin i udvik-lingen af aktiviteter, processer og driftsmetoder, som på vurderingstidspunktet er mesteffektivt til at forhindre eller begrænse forurening fra en given branche. Det er endvide-re en forudsætning, at teknikken er teknisk og økonomisk gennemførlig i den pågæl-dende branche.Når virksomheder og myndigheder bestemmer, hvad der er den bedste tilgængeligeteknik for en bestemt branche, tænkes ikke kun på ”teknologi” i snæver forstand, menogså på:hvordan anlægget konstrueres, bygges, vedligeholdes, drives og afvikles,tidssvarende produktionsgange,mulighederne for at erstatte farlige stoffer med mindre farlige stoffer,teknologier, hvorved der danne mindst muligt affald,genanvendelse og genindvinding,råvareudnyttelse samtenergieffektivitet.Det forudsættes, at teknikken er afprøvet – herhjemme eller i udlandet – i en skala, dergør den relevant for den pågældende branche.Det er Miljøstyrelsens vurdering, at åbne filtre kan betegnes som bedst tilgængelig tek-nik i forhold til eftermontering på personbiler og mindre varebiler ud fra en betragtningom, at lukkede partikelfiltre ikke kan siges at være en velprøvet teknologi i forhold tildenne målgruppe.Jeg henholder mig hertil.
Side 2