Boligudvalget 2009-10
L 32 Spørgsmål 1
Offentligt
747635_0001.png

Boligudvalget

Til:

Dato:

Miljøministeren27. oktober 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 32

Forslag til lov om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov omlandinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m. (Ophævelse af eneretten til matrikulært arbejdem.m. i Københavns og Frederiksberg Kommuner samt registrering af forandringer af ejendommes grænser modsøterritoriet).Af miljøministeren (Troels Lund Poulsen).

Spørgsmål 1

I høringsnotat af 30. januar 2008, s. 3 skriver Miljøministeriet, Kort ogMatrikelstyrelsen: "... spørgsmålet om, hvorvidt ordningen med kommunalematrikelmyndigheder medfører fordele for kommunerne og andre, har væretovervejet [...]. Hensynet til at afskaffe de kommunale matrikelmyndighederseneret til matrikulære arbejder, således at disse arbejder kan udføres afpraktiserende landinspektører i konkurrence, er imidlertid mere tungtvejende."Betyder dette, at målet om privatisering af opgaven er mere tungtvejende endden mest effektive praksis?

Spørgsmål 2

Ministeren bedes fremlægge dokumentation for, at forslaget vil medføreeffektiviseringsgevinster, herunder om det vil medføre besparelser for kommuneneller for borgerne og virksomhederne.
På udvalgets vegne
Nanna Westerbyformand.
1/1