Boligudvalget 2009-10
L 32
Offentligt
758720_0001.png
758720_0002.png
Folketingets BoligudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. KMS-200-00061Den 16. november 2009

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 25 ad L32 stillet af Folke-

tingets Boligudvalg den 29. oktober 2009

Spørgsmål nr. 25

Ministeren bedes redegøre for, om lovforslaget har andre formål end det,der fremgår af høringsnotatet nemlig at fremme konkurrencen?

Svar

Lovforslaget har til formål at privatisere udførelsen af matrikulære arbejder iKøbenhavns og Frederiksberg kommuner. Baggrunden herfor er ønsket omat sikre, at der er effektiv konkurrence over hele landet om denne type op-gaver, og dermed også lige vilkår for udførelsen af matrikulære arbejder.På baggrund af Praktiserende Landinspektørers Forenings oplysninger (jf.besvarelsen af spørgsmål 2), om at det ikke er ualmindeligt at grundejere ide to kommuner må antage både en privatpraktiserende landinspektør ogden kommunale matrikelmyndighed, må jeg konstatere, at lovforslaget vilindebærer en forenkling for grundejerne i de to kommuner. De vil fremoveralene skulle henvende sig til en praktiserede landinspektør for at få gen-nemført matrikulære sager mv. Herved undgås også tilfælde af dobbeltar-bejde, øgede sagsbehandlingstider og øgede udgifter som følge af, at bådeden kommunale matrikelmyndighed og en praktiserende landinspektør eransat på en sag. Forslaget vil endvidere betyde, at den enkelte grundejerkommer til at betale for det konkret udførte arbejde i modsætning til dennuværende situation, hvor der betales efter et takstsystem.Lovforslaget medfører også, at borgere og virksomheder i de to kommuner,fremover frit kan vælge, hvilken landinspektør, de ønsker skal udføre engiven opgave, som det er tilfældet i resten af landet.Lovforslaget har endvidere til formål at samle matrikelmyndigheden for helelandet i Kort- og Matrikelstyrelsen. Forslaget følger dermed kommunalre-formens princip om, at samme typer opgaver bør placeres på samme admi-nistrative niveau i hele landet.
Miljøministeriet • Højbro Plads 4 • 1200 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Med en fælles matrikelmyndighed sikres det, at vi fremover får en ensartetregistrering af og adgang til data på ejendomsområdet, som dækker helelandet. Det betyder bl.a. at fordelene ved en række af de nationale internet-portaler og –tjenester, fx den nyoprettede digitale tinglysning, kan udnyttesfuldt ud, og at forslaget understøtter den strategi for udvikling af den digitaleoffentlig forvaltning, som KL, Danske Regioner og regeringen har udarbej-det i fællesskab.
Troels Lund Poulsen
/
Søren Reeberg Nielsen
2