Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
L 45
Offentligt
766727_0001.png
766727_0002.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. BLS-401-00637Den 1. december 2009
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 30. november 2009stillet følgende spørgsmål nr. 5 til L 45 - forslag til lov om ændring af lov omvandforsyning m.v., lov om miljøbeskyttelse, lov om naturbeskyttelse og lovom vandløb (Hjemmel til at fastsætte regler om drift af vandforsyningsanlægog sagsbehandling af bestemte typer af sager samt forlængelse af vissevandindvindingstilladelser og – rettigheder). Spørgsmålet er stillet efter øn-ske fra Ida Auken (SF).

Spørgsmål nr. 5

Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af L 45- spørgsmål 2, 3 og 4 -som teknisk bistand - udarbejde ændringsforslag, der sikrer, at alle miljø-godkendelser omfattes, og ikke kun tilladelser til dambrug, således at æn-dringsforslagene også omfatter bestående tilladelser, tilladelser i proces,herunder også ankesager, så revurdering og påbud kan komme på tale foralle miljøgodkendte (og ikke miljøgodkendte) virksomheder, hvis en vedta-get vandplan/kommunal handleplan kræver det?

Svar

Nedenfor følger et udkast til ændringsforslag, der skaber hjemmel til at gribeind i alle miljøgodkendelser inden for den 8-årige retsbeskyttelse.Der er ikke foretaget en analyse af, om ændringsforslaget for så vidt angårindgreb i eksisterende godkendelser ligger inden for de ekspropriationsretli-ge rammer. Det kan ikke udelukkes, at dette ikke vil være tilfældet.Det bemærkes endvidere, at vedlagte ændringsforslag alene i hovedtrækangiver de nødvendige ændringsforslag til det fremsatte forslag. Såfremtændringsforslaget vedtages, vil Miljøministeriet være forslagsstiller behjæl-pelig med at foretage de nødvendige konsekvensrettelser i lovforslaget mel-lem 2. og 3. behandlingen.Jeg vil samtidigt tilkendegive, at jeg ikke kan støtte ændringsforslaget.
Miljøministeriet • Højbro Plads 4 • 1200 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Af ……….., tiltrådt af ………………:
Til § 2

a)

Efter nr. 1 indsættes som nyt nummer:

”03.

I§ 41a, stk. 2,indsættes somnr. 7:7) der er vedtaget en kommunal handleplan efter miljømålsloven.”[Mulighed for indgreb i en miljøgodkendelse inden for den 8-årige retsbe-skyttelse]
BemærkningerTil nr. aÆndringsforslaget indebærer, at kommunalbestyrelsen forpligtes til at re-vurdere en miljøgodkendelse af et dambrug eller en anden forurenede virk-somhed omfattet af miljøbeskyttelseslovens kapitel 5, når en kommunalhandleplan er vedtaget. Pligten til at gribe ind i en miljøgodkendelse gælderfor alle eksisterende miljøgodkendelser, herunder også for miljøgodkendel-ser, der er påklaget til Miljøklagenævnet. Også ansøgninger om miljøgod-kendelser, der endnu ikke er meddelt ansøger, når den første kommunalehandleplan ifølge miljømålsloven er vedtaget i kommunen, skal behandlespå grundlag af den vedtagne, kommunale handleplan.En revurdering gennemføres herefter senest igen, når en ændret kommunalhandleplan i medfør af miljømålsloven er vedtaget efter 6 år.
Inger Støjberg
/
Helle Pilsgaard
2