Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 85 , L 85 A , L 85 B
Offentligt
805721_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 26. februar 2010Sagsnr.: 3771
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 8. februar 2010stillet følgende spørgsmål nr. 5 (ad L 85 – spørgsmål 5), som hermed besvares.

Spørgsmål 5:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del - samrådsspørgsmål AE ogAF om antibiotika i dansk svineproduktion den 4. februar 2010 uddybe nærmere, hvilkeelementer der kan indgå i en handlingsplan, herunder om det også kan være ændring istaldforholdene, og oplyse, om handlingsplanerne er bindende for landmænd ogdyrlæger?”

Svar:

I forbindelse med det planlagte påbud om handlingsplan vil det være op til landmandenog dennes praktiserende dyrlæge at vælge de tiltag, der vurderes bedst egnet til atknække kurven for antibiotikaforbruget i den enkelte besætning. Ændringer af fxstaldforhold og belægningsgrad kan indgå som sådanne tiltag.Hvis det mod forventning ikke lykkes efter en passende periode at reducereantibiotikaforbruget til et acceptabelt niveau, vil myndighederne påbyde en skærpethandlingsplan med specifikke krav til nødvendige tiltag, som har til formål at reducereantibiotikaforbruget i besætningen.Det vil være bindende at gennemføre påbuddet om handlingsplan.
Henrik Høegh
/Heidi Søltoft