Finansudvalget 2009-10
L 1
Offentligt
774463_0001.png
Finansudvalget (FIU)Christiansborg
Finansministeren14. december 2009
Svar på Finansudvalget (FIU)s spørgsmål nr. 19 af 26. november2009 (L1 - § 7) stillet efter ønske fra Bente Dahl (RV).

Spørgsmål:

Hvor langt er de offentlige kantiner nået i udarbejdelsen af en mad- og måltidspo-litik og sikring af et væsentligt udbud af økologiske fødevarer i personalekantinersom følge af cirkulære om personalekantiner m.v. (CIR1H nr. 9020 af28/01/2008)?

Svar:

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet er indhentet et svarbidrag fra Fødevare-ministeriet. Det fremgår heraf, at Regeringens Fødevarepolitiske redegørelse franovember 2006, havde som et mål, at alle statslige arbejdspladser inden udgangenaf 2008 skulle have udarbejdet en kostpolitik. Denne målsætning er indarbejdet icirkulærets § 10, jf. bilag 1, hvoraf fremgår, at det skal sikres, at institutionen ind-fører en kostpolitik.Fødevarestyrelsen oplyser, at der ikke findes en samlet opgørelse over, hvor langtkantinerne p.t. er nået i deres arbejde med mad- og måltidspolitikker. Der er dogindikationer på, at mange kantiner har en politik eller er godt i gang. Firmaet”Dansk Servicerådgivning”, har således over for Fødevarestyrelsen oplyst, at ca.35 ud af de 40 offentlige kantiner, som de har rådgivet siden 1. januar 2008, har enmad- og måltidspolitik.Med venlig hilsenClaus Hjort Frederiksen
Finansministeriet • Christiansborg Slotsplads 1 • 1218 København K • T 33 92 33 33 • E [email protected] • www.fm.dk