Sundhedsudvalget 2009-10
L 128
Offentligt
822492_0001.png
822492_0002.png
Folketingets Sundhedsudvalg
Folketingets Sundhedsudvalg har den 11. marts 2010 stillet følgende spørgsmål nr. 8 (L128) til indenrigs- og sundhedsministeren, som hermed besvares.

Spørgsmål nr. 8:

’Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, som indebærer, at det klartfremgår, at den ordinerede opsøgende behandling ikke må afsluttes i den periode, hvorder er ordineret tvungen opfølgning.’

Svar:

Til brug for Sundhedsudvalgets betænkning til 2. behandling af forslag til lov om æn-dring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien (tvungen opfølgning efter udskriv-ning) er udarbejdet nedenstående udkast til ændringsforslag:
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KTlf. +45 7226 9000Fax. +45 7226 9001E-mail[email protected]Hjemmesidewww.sum.dk
Dato: 7. april 2010Sags nr.: 1001948Sagsbeh.: SUMSBPE/Center forsundhed og psykiatriDok nr.: 203648
Ændringsforslagtilforslag til lov om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien (tvungen opfølg-ning efter udskrivning) (L 128)Af […]Til § 1x) Den under nr. 1, foreslåede § 13 d, stk. 2, affattes således: » Overlægens beslutningom tvungen opfølgning efter udskrivning kan alene indeholde et pålæg til patienten omat møde op til medicinering i det psykiatriske sygehusvæsen. Ved beslutning om tvungenopfølgning efter udskrivning skal overlægen endvidere ordinere opsøgende behandlingved et udgående psykiatriteam.«[Opsøgende behandling ved tvungen opfølgning efter udskrivning]BemærkningerTil § 1Med forslaget stilles der krav om, at den ordinerede opsøgende behandling ikke måafsluttes i den periode, hvor der er ordineret tvungen opfølgning.
2
Jeg skal bemærke, at det fremgår af bemærkningerne til lovforslag L 128, at det forud-sættes, at der udarbejdes en udskrivningsaftale eller koordinationsplan for de patienter,der bliver omfattet af en beslutning om tvungen opfølgning efter udskrivning, således attvungen opfølgning efter udskrivning indgår som et element i den udskrivningsaftaleeller koordinationsplan, der udarbejdes i forbindelse med patientens udskrivning.De patienter, der udskrives til tvungen opfølgning efter udskrivning er velmedicineredeog kan fastholdes i den nødvendige behandling. Brugen af udskrivningsaftaler og koor-dinationsplaner sikrer samtidig, at der fastlægges en koordineret indsats for patienten,der ikke går ud over, hvad der er nødvendigt. En bestemmelse, der forpligter lægen tilen særlig – og for nogle ret indgribende – behandlingsform, uanset om det for den en-kelte er nødvendigt eller ej, synes derfor ikke hensigtsmæssig.Jeg skal i øvrigt gentage, at lovforslag L 128 er en del af regeringens aftale med satspul-jepartierne om satspuljen på sundhedsområdet for 2010-2013, samt at satspuljepartier-ne, inden lovforslaget blev fremsat, godkendte lovforslagets udformning i sin helhed,herunder tilkendegav, at det afspejler satspuljeaftalen.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder/ Susanne Beck Petersen