Trafikudvalget 2009-10
L 134
Offentligt
823942_0001.png
Udkast
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
8. april 20102010-1811
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 11. marts 2010 stillet mig følgende spørgsmål 30vedrørende L 134 Forslag til Lov om anlæg af en jernbanestrækning Køben-havn-Ringsted over Køge, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 30:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt der vil blive gennemført støjmålingerfra Holbækmotorvejen inden anlægsarbejdet af Nybygningsløsningen påbe-gyndes, og efter at banen er taget i brug.”

Svar:

Der gennemføres ikke støjmålinger fra Holbækmotorvejen, hverken før an-lægsarbejdet af banen i Nybygningsløsningen starter, eller når banen er i drift.I forhold til grænseværdier for støj, hvor der anvendes en årsmiddelværdi, vilstøjmålinger kun meget vanskeligt kunne anvendes. Vurderingen af støjniveau-et fra såvel bane som vej foretages på baggrund af detaljerede støjberegninger,hvori bl.a. indgår resultater fra kildestyrkemålinger, trafikmængder og - sam-mensætning, hastighed, oplysninger om terrænforhold i området, placering afboliger mm. Beregningerne resulterer i en årsmiddelværdi, hvor støjbelastnin-gen om dagen, om aftenen og om natten indregnes med forskellige vægte.Støjberegninger er gennemført for motorvejen, bl.a. i forbindelse med EU støj-kortlægningen, og skal gennemføres igen frem til 2012. I forhold til Nybyg-ningsløsningen vil der blive gennemført nye støjberegninger i forbindelse meddetailprojekteringen, således at den præcise udformning af banen vil indgå i deendelige støjberegninger.
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidt