Skatteudvalget 2009-10
L 15
Offentligt
750907_0001.png
750907_0002.png
J.nr. 2009-611-0048Dato: 03.11.2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 15 - Forslag til Lov om indgåelse af protokoller om ændring af dobbelt-beskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Belgien,Luxembourg, Singapore og Østrig.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 3 af 28. oktober 2009.Spørgsmåleter stillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Ivar Nordland

Spørgsmål:

I hvilket omfang kan danske skattemyndigheder få oplysninger fra de pågældende landesmyndigheder om dér registrerede selskaber, herunder deres aktionærer og deres aktivitet,hvis de danske myndigheder har mistanke om, at det pågældende selskab ejes af danske ak-tionærer, men ikke har egentlig dokumentation for dette?

Svar:

Skattemyndighederne i Belgien, Luxembourg, Singapore og Østrig har pligt til at sende deoplysninger til de danske skattemyndigheder, som de danske myndigheder anmoder om,når betingelserne i de ny artikler om informationsudveksling er opfyldt.Det medfører især, at de anmodede oplysninger skal kunne forudses at være relevante fordansk beskatning, dvs. ansættelse af grundlaget af danske skatter og afgifter af enhver art.De danske myndigheder skal altså i anmodningen begrunde, hvorfor de anser de anmodedeoplysninger for at være relevante for dansk beskatning.Hvis danske myndigheder anmoder et andet lands myndigheder om oplysninger vedrørendeet selskab i dette land, herunder det ejerkreds og aktivitet, fordi de har mistanke om, at sel-skabet ejes af danske aktionærer, forudsættes de altså at kunne begrunde, dels hvorfor dehar mistanke vedrørende ejerskabet og aktiviteten, dels hvilken betydning de anmodede op-lysninger vil have vedrørende dansk beskatning.
Side 2