Retsudvalget 2009-10
L 163
Offentligt
858320_0001.png
858320_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
2. juni 2010Dyrevelfærdskontoret2010-156-0279MJO41770
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 92 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om hunde og dyreværnsloven (Forbud mod besiddelsemv. af visse hunde, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midler-tidig frakendelse af retten til at have med dyr at gøre mv.) (L 163), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 1. juni 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).
Lars Barfoed/Jens Teilberg Søndergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 92 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om

hunde og dyreværnsloven (Forbud mod besiddelse mv. af visse hun-

de, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midlertidig fra-

kendelse af retten til at have med dyr at gøre mv.) fra Folketingets

Retsudvalg:

”Ministeren bedes yde teknisk bistand til at udarbejde et æn-dringsforslag, der indebærer, at gruppen af hyrde- og vagt-hunde fra Syd- og Østeuropa samt Asien undtages fra for-buddet mod besiddelse mv. af visse hunde, men at det i stedetindgår i den evaluering, der efter tre år skal foretages af for-buddet, hvorvidt disse hunde bør omfattes af forbuddet ellereventuelt af særlige regler (f.eks. om båndpligt).”

Svar:

Justitsministeriet har udarbejdet vedlagte ændringsforslag til forslag tillov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven (L 163).Ændringsforslaget indebærer, at forbuddet mod besiddelse, avl og er-hvervsmæssig indførsel mv. af hunderacerne kangal, centralasiatisk ovt-charka, kaukasisk ovtcharka, sydrussisk ovtcharka, sarplaninac og torn-jak udgår. Det samme gælder krydsninger, hvori disse indgår. Hermedundtages gruppen af hyrde- og vagthunde fra Syd- og Østeuropa samtAsien fra forbuddet.Som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 36 vedrørende lovfors-laget, vil Justitsministeriet til brug for evalueringen af den foreslåedeordning udarbejde en vejledende observationsliste over hunderacer, derefter ministeriets vurdering har sådanne egenskaber, at det kan overvejes,om de i forbindelse med en eventuel revision af hundeloven bør omfattesaf forbuddet eller af særlige regler (f.eks. om båndpligt). Ændringsforsla-get indebærer, at racerne kangal, centralasiatisk ovtcharka, kaukasiskovtcharka, sydrussisk ovtcharka, sarplaninac og tornjak vil blive omfattetaf denne observationsliste.Jeg kan ikke tilslutte mig ændringsforslaget.
2