Trafikudvalget 2009-10
L 170
Offentligt
836221_0001.png
836221_0002.png
MINISTEREN
Folketingets TrafikudvalgChristiansborg1240 København K
DatoDok.idJ. nr.
29. april 20102010-486
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 14. april 2010 stillet mig følgende spørgsmål 11 ved-rørende L 170 – Forslag til lov om ændring af lov om jernbane og lov om offent-lige veje og om ophævelse af lov om veteranbaner, som jeg hermed skal besva-re. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 11:

"Ministeren bedes begrunde sit ønske om at lade private virksomheder overta-ge opgaverne med at typegodkende, afprøve, efterse farligt gods, emballage,tekniske indretninger m.v., som i dag foretages af Trafikstyrelsensjernbanetilsyn."

Svar:

Lov om jernbane indeholder i dag hjemmel til, at transportministeren kan be-myndige sagkyndige, private virksomheder eller offentlige institutioner til atudøve ministerens beføjelser efter denne lov til at foretage typegodkendelser,prøvninger og eftersyn af emballage til farligt gods m.v. Herudover indeholderloven i dag hjemmel til, at transportministeren kan bemyndige sagkyndige, pri-vate virksomheder eller offentlige institutioner til at udøve ministerens beføjel-ser vedrørende godkendelse og afprøvning af specifikke sikkerhedsmæssigetekniske indretninger m.v.Der er altså tale om en videreførelse af gældende ret, og der er således med lov-forslaget ikke tiltænkt nogen ændring i forhold til disse opgaver.Med det foreliggende lovforslag foreslås, at ministeren bemyndiges til at udpe-ge sagkyndige, private virksomheder eller personer til at føre tilsyn med vete-ranbanerne. Baggrunden herfor er, at der på veteranbaneområdet er meget fåpersoner, som besidder den nødvendige faglige ekspertise, og det er derforhensigtsmæssigt at udpege private virksomheder eller privatpersoner til at ud-føre tilsynet med veteranbanerne. Der vil i en bekendtgørelse blive fastsat kravtil hvem, der vil kunne forestå sådanne tilsyn.
Der henvises i øvrigt til mit svar på TRU spørgsmål 10 til lovforslaget.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt