Retsudvalget 2009-10
L 184
Offentligt
842345_0001.png
842345_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
7. maj 2010Strafferetskontoret2010-733-0057RAJ41416
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 7 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Udvidelse af ordningenvedrørende fuldbyrdelse af straf på bopælen under intensiv overvågningog kontrol) (L 184), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsmi-nisteren den 13. april 2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra KarenHækkerup (S).
Lars Barfoed/Jens-Christian Bülow
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 7 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til

lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v. (Udvidelse af

ordningen vedrørende fuldbyrdelse af straf på bopælen under inten-

siv overvågning og kontrol) (L 184):

”Vil ministeren tage initiativ til at der iværksættes eksternsupervision af de ansatte i "Fodlænken" og hvis nej hvorforikke, når de ansatte tydeligvis har behov for det?”

Svar:

Af udmøntningsplanen til flerårsaftalen for Kriminalforsorgen fremgårdet, at Kriminalforsorgen dels skal udvikle et koncept for supervision,dels skal afprøve konceptet på henholdsvis et lukket og et åbent fængsel,samt herefter iværksætte supervision.Status på nuværende tidspunkt er, at der dels har været gennemført su-pervisionsforløb, og at der stadig er igangværende forløb. Derudover erKriminalforsorgen i færd med at etablere et korps af supervisorer (2-3psykologer), der skal forestå den videre supervisionsindsats i Kriminal-forsorgen i den resterende del af flerårsaftaleperioden. I denne sammen-hæng forstås supervision som gruppebaseret faglig vejledning og støtteforestået af en psykolog med henblik på at styrke kvaliteten og trivslen iarbejdet.I første omgang forventes disse supervisorer at skulle supervisere på ud-valgte åbne og lukkede fængsler efter konkret vurdering, da det vurderes,at det er de uniformerede medarbejdere på fængslerne, der arbejder meddet mest krævende klientel og derfor har det største behov.Det vil dog være muligt for korpset også at bistå fodlænkeenheder og an-dre af Kriminalforsorgens enheder, der i den forbindelse vurderes at havesærlige behov.Justitsministeriet finder ikke på nuværende tidspunkt grundlag for at tageinitiativ til yderligere supervision.
2