Skatteudvalget 2009-10
L 213
Offentligt
851170_0001.png
851170_0002.png
J.nr. 2010-311-0033Dato: 21. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 213 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven ogforskellige andre love (Midlertidig udligningsskat på store pensionsudbe-talinger, afskaffelse af særligt ægtefællefradrag m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål 7 af 17. maj 2010.
Troels Lund Poulsen/ Carsten Vesterø

Spørgsmål 7:

Finder ministeren det rimeligt, at udligningsskatten er udformet på en måde, så den rammerpensionister forskelligt og tilfældigt afhængigt af, hvor lang en udbetalingsperiode de en-kelte har valgt, og vil ministeren redegøre for, hvordan en model, hvor beskatningen af-hænger af den valgte udbetalingsperiode, kan leve op til lovforslagets intention om, at ud-ligningsskatten skal neutralisere en utilsigtet gevinst for eksisterende pensionsopsparingfradraget med højere marginalskatter?

Svar:

Ja, det finder jeg rimeligt.Der er - uanset udligningsskatten - i et progressivt skattesystem et incitament til at strækkeudbetalingsperioden for en rateordning længst muligt. Jo kortere udbetalingsforløb, dergælder for en rateordning, jo større bliver den samlede skat.Det vil sige, at valget af længden af udbetalingsperioden for en rateordning af en givenstørrelse også har betydning for størrelsen af den indkomstskat, der skal betales af udbeta-lingerne. Det samme er tilfældet for så vidt angår den kommende udligningsskat, idetlængden af den valgte udbetalingsperiode kan få betydning for, om der skal betales udlig-ningsskat og størrelsen heraf.Jeg henviser i øvrigt til kommentaren til høringssvaret fra Ældre Sagen og Finansrådet (L213 - bilag 12), hvor jeg har givet tilsagn om at undersøge mulighederne for at forlængeudbetalingsperioden for en rateordning efter, at udbetalingen er påbegyndt.
Side 2