Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 5
Offentligt
758375_0001.png
KLIMA- OG ENERGIMINISTERIET
MINISTEREN
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
DatoJ nr.
17. november 20091003-0247
Energipolitisk Udvalg har i brev af 10. november 2009 stillet mig følgende spørgsmål til L 5, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Dalgaard (DF).

Spørgsmål 3:

"Hvordan vil ministeren sikre, at den afgift, erhvervslivet får påført med lovforslaget, ikkemedfører, at energitunge, men energieffektive danske virksomheder får pålagt så storeekstraomkostninger, at de ser sig nødsaget til at flytte til udlandet, hvor der er meget mindrehensyn og opmærksomhed omkring netop forurening fra produktionen, således at det globale miljøbliver den store taber ved denne handling?"

Svar:

Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger, medfører forlængelsen af skrotningsordningen forvindmøller ikke nye udgifter for elforbrugerne, da det aftalte loft for omfanget af ordningen fast-holdes.Med hensyn til kvotereguleringen af luftfarten er forholdet det, at der er tale om EU-regulering, deromfatter alle fly, der letter eller lander fra EU. Det vurderes derfor ikke, at der i forhold til de om-fattede luftfartselskaber kan blive tale om konkurrenceforvridning, der kan indebære den form forvirksomhedsudflytning, som nævnes i spørgsmålet.Alle flybilletter, der vedrører rejser til eller fra EU, må antages at ville blive pålagt en mindre pris-stigning som følge af kvotereguleringen. EU-Kommissionen har således i forbindelse med udarbej-delse af direktivet bag lovforslaget beregnet, at returbilletter må forventes at stige med mellem 35-280 kr. Da der er tale om beskedne prisstigninger, og da disse forventes pålagt alle flyrejser til, fraeller inden for EU, deler jeg ikke spørgerens bekymring for, at kvotereguleringen af luftfarten vil fø-re til udflytning af virksomheder.
Med venlig hilsen
Connie HedegaardKLIMA- OG ENERGIMINISTERIETStormgade 2-61470 København KTlf33 92 28 00Fax 33 92 28 01E-mail: [email protected]www.kemin.dk