Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
S 674
Offentligt
783072_0001.png
Folketingets Lovsekretariat
København, den 12. januar 2010Sagsnr.: 3308
Folketinget har i skrivelse af 21. december 2009 (spørgsmål S 674) anmodet om min besvarelseaf følgende af Steen Gade (SF) stillede spørgsmål:

Spørgsmål S 674:

”Vil ministeren tage initiativ til en oplysningskampagne, der informerer befolkningen bredt om,hvordan man som borger kan spise klimavenligt?”

Svar:

Det er vigtigt, at forbrugerne kan få information om og inspiration til, hvordan de kan spisesundt og samtidig klimavenligt.I november 2009 udgav Fødevareministeriet kogebogen “Klima på bordet”. Bogen er enopmuntring til alle, der gerne vil have en kulinarisk oplevelse, reducere udledningen afdrivhusgasser og samtidig spise sundt. I forbindelse med lanceringen af klimakogebogenafholdte vi i samarbejde med Landbrug & Fødevarer klimaeventen ”Mad på Klimakurs” påAxeltorv. Her havde de danske forbrugere mulighed for at smage, røre og tilberede en rækkeforskellige klimavenlige fødevarer og tale med producenterne om klimavenligfødevareproduktion.På Fødevareministeriets hjemmeside fvm.dk er der desuden oprettet en side med informationom sammenhænge mellem klima og fødevarer, hvor forbrugerne kan finde viden om de mestalmindelige fødevaregruppers klimaaftryk.Fødevareministeriet gør således allerede en del for at oplyse forbrugerne om, hvordan man bådekan spise sundt og klimavenligt, og jeg har derfor ingen aktuelle planer om at igangsætte ensærskilt kampagne.
Eva Kjer Hansen
/Karen Lorenzen