Finansudvalget 2010-11 (1. samling)
Aktstk. 105
Offentligt
987274_0001.png
Udkast
MINISTEREN
FinansudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. april 20112011 - 1477
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Finansudvalget har i brev af 15. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 3 (FIUalm. del) vedrørende Akt 105, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Frank Aaen (EL).

Spørgsmål nr. 3:

”Hvad er konsekvenserne for etablering af et velfungerende, landsdækkende,elektronisk rejsekort inden udgangen af 2012 i lyset af BAT', Fynbus' ogMidttrafiks modvilje mod at tilslutte sig ordningen?”

Svar:

Hvis Midttrafik, FynBus og BAT vælger ikke at tilslutte sig rejsekortet, vil dettehave som konsekvens, at rejsekortet ikke bliver et landsdækkende system, jf.min besvarelse af spørgsmål 802 (TRU alm. del).Dette skal samtidig ses i lyset af de serviceforringelser der vil være særligt forMidttrafiks og FynBus’ kunder, hvis selskaberne ikke tilslutter sig rejsekortsy-stemet. Selskabernes kunder vil således kun kunne anvende kontantbilletter,hvis de ønsker én rejsehjemmel til en rejse med både bus og tog. Alternativtskal kunderne anskaffe rejsekort og købe Midttrafiks og FynBus’ egne billetter,hvis der skal foretages kombinerede bus-tog rejser. Hermed vil passagererne gåglip af den ”mængderabat”, der kan opnås i dag på at rejse med bus og tog in-denfor og til og fra de respektive selskabers områder.Jeg har vanskeligt ved at forestille mig, at de pågældende trafikselskaber vil til-byde deres kunder sådanne vilkår, og jeg har på den baggrund ligeledes vanske-ligt ved at forestille mig, at de vælger ikke at tilslutte sig, når rejsekortet udrul-les i togsystemet.
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt