Finansudvalget 2010-11 (1. samling)
Aktstk. 128
Offentligt
998450_0001.png
998450_0002.png
J.nr. 2011-026-0029Dato: 18. maj 2011
TilFolketinget - Finansudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 1 ad § 9 Akt 128 af16. maj 2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra KlausHækkerup (S).(Alm. del).
Peter Christensen
/Jens Madsen

Spørgsmål:

Det anføres i aktstykket, at der har i de seneste år været en markant stigning i den grænse-overskridende kriminalitet i Danmark….samt unddragelse af dansk skat ved brug af uden-landsk arbejdskraft. På baggrund heraf ønskes det oplyst, hvordan indsatsen for at kontrol-lere brug af udenlandske au pair piger og uregistrerede håndværkere vil blive tilrettelagt oggennemført.

Svar:

For at dæmme op for stigningen i den grænseoverskridende kriminalitet vil SKAT ændreden nuværende kontrolindsats i de grænsenære områder til en øget tilstedeværelse af told-personale.Den øgede tilstedeværelse ved den landfaste dansk/tyske grænse, Øresundsforbindelsen ogi danske færge- og lufthavne samt de tilhørende kontrolfaciliteter gør det muligt for SKATat omlægge indsatsen fra korte intense stikprøvekontroller, hvor al trafik stoppes, til målret-tede og risikobaserede indsatser, således at kontrollen foretages over en længere periodemed korte intervaller og med udvælgelse af enkeltstående forbipasserende.Den øgede tilstedeværelse og den øgede kontroldybde vil i øget omfang kunne afsløreudenlandsk arbejdskraft uden gyldigt opholdsgrundlag. Der vil kunne afdækkes unddragel-se af dansk skat ved brug af udenlandsk arbejdskraft ligesom det vil kunne kontrolleres, atforskrifter – som f.eks. indberetninger til RUT-registret - er sket korrekt.Aktiviteterne ved grænsen skal ses i sammenhæng med SKATs øvrige aktiviteter og kanf.eks. føre til, at der igangsættes kontrolaktiviteter i forhold til konkrete virksomheder.SKAT arbejder i øjeblikket på at detailplanlægge indsatsen.
Side 2