Finansudvalget 2010-11 (1. samling)
Aktstk. 105
Offentligt
987289_0001.png
987289_0002.png
Udkast
MINISTEREN
FinansudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. april 20112011 - 1477
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Finansudvalget har i brev af 15. april 2011 stillet mig følgende spørgsmål 6 (FIUalm. del) vedrørende Akt 105, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Frank Aaen (EL).

Spørgsmål nr. 6:

”Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt konsulentfirmaet Gartner har under-søgt fordele og ulemper ved at lade mobiltelefonen varetage de opgaver, der ertiltænkt Rejsekortet.”

Svar:

Konsulentfirmaet Gartner har ikke undersøgt fordele og ulemper ved at lademobiltelefonen varetage de opgaver, der er tiltænkt Rejsekortet.Rejsekort A/S har oplyst, at det ikke på nuværende tidspunkt vil være muligt atlade mobiltelefonen varetage de opgaver, der er tiltænkt Rejsekortet.Dette skyldes bl.a. at køb af billet ved at sende en SMS via mobiltelefonen isæranvendes ved enkeltrejser, hvorimod denne betalingsform ikke erstatter alle demuligheder for at opnå landsdækkende rabatterede produkter, månedskort etc.som er indeholdt i rejsekortsystemet. Hertil kommer at køb af billet via SMS eret forholdsvist besværligt produkt for de faste pendlere.På sigt kan NFC mobiltelefoner (NFC = Near Field Communication) være enmulig afløser for selve rejsekortet, men produktet befinder sig endnu i en ud-viklingsfase hos leverandørerne. Rejsekortet og NFC mobiltelefonen er sammekontaktløse teknologi, så rejsekortsystemet kan håndtere begge teknologier. EnNFC mobiltelefon indeholder en sikker elektronisk enhed, der kan programme-res til at opføre sig som et rejsekort og som kan anvendes side om side med rej-sekortet på samme måde og på den samme infrastruktur.Anvendelse af NFC mobiltelefon som rejsekort er dog organisatorisk mere kræ-vende end selve rejsekortet, idet kundens ejerskab af telefonen, mobilselska-bets ejerskab af SIM-kortet i telefonen og rejsekorts ejerskab af de sikre rejse-data i telefonen skal koordineres uden at gå på kompromis med hverken data-sikkerhed eller kundens nemme anvendelse af telefonen til de forskellige for-mål.
Udviklingen af ny teknologi til evt. erstatning af selve rejsekortet eller andre de-le af rejsekortsystemet, herunder NFC mobilteknologi, følges løbende af Rejse-kort A/S.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Hans Chr. Schmidt