Europaudvalget 2010-11 (1. samling)
EUU Alm.del Bilag 470
Offentligt
1016254_0001.png
1016254_0002.png
20. juni 2011Jnr: 03.341-017
Til Folketingets udvalgTeknologirådets arbejde 2012Teknologirådet beder hermed medlemmerne af Folketingets udvalg om at stilleforslag til projekter og opgaver, som kunne være aktuelle for Teknologirådet atigangsætte i 2012.Vi forestiller os forslag af to typer:* Ideer til projekter som Teknologirådet kan gennemføre i 2012.* Ønsker om rådgivning fra Teknologirådet, for eksempel i form af offentligehøringer, interne udvalgsseminarer, udredninger, nyhedsservice eller andet.De to typer af aktiviteter afspejler Teknologirådets arbejde, der på den ene sidebestår i at gennemføre egne projektaktiviteter og på den anden side i – påopfordring – at arrangere rådgivningsaktiviteter for Folketinget.Projektforslag til Teknologirådets arbejdsplan 2012Teknologirådet har til opgave at foranstalte selvstændige vurderinger og skabeoffentlig og politisk debat om teknologiens muligheder og konsekvenser. Derforefterlyser vi udvalgenes ideer til projekter med teknologisk indhold – emner derkræver vurdering og debat. Og gerne indenfredag den 26. august 2011.Indsamlingen foregår over nettet. Har udvalget forslag til et emne, Teknologirådetkunne tage op, er der mulighed for at gå ind på vores hjemmeside -www.tekno.dk/emneforslagog udfylde et skema med oplysninger om forslaget.Det er blot at følge vejledningen og til sidst klikke på ”send projektforslag”.På baggrund af forslagene udvælger Teknologirådets bestyrelse de projekter, derskal igangsættes i år 2012.Vi modtager erfaringsmæssigt mange gode emneforslag. I bestyrelsens prioriteringindgår blandt andet overvejelser som:****Har projektforslaget et teknologisk indhold?Er der et problem, en konflikt eller et behov for beslutningstagning?Er emnet aktuelt - er timingen god?Er det væsentligt og for hvem?
Vi opfordrer alle til at tage disse kriterier i betragtning, når forslagene formuleres.Processen for udvælgelse af kommende projekter falder i fire faser:1. Frem til og med den 26. august modtager Teknologirådet emneforslag.
2. På baggrund af de indkomne forslag udvælger Teknologirådets bestyrelseop til 10 forslag, der bliver yderligere bearbejdet.3. På baggrund af en videre bearbejdelse af de udvalgte forslag, prioriterer ogudvælger Teknologirådets bestyrelse 3-5 forslag, der findes egnede tiligangsættelse i 2012.4. Slutteligt udarbejdes der en liste over udvalgte projekter, der skaligangsættes i 2012, med angivelse af ressourcer, metode og tidspunkt forgennemførelse af et projekt, for hvert forslag. De udvalgte projektergodkendes i december 2011 og vil derefter være at finde på voreshjemmeside.Denne form for idéindkaldelse er en væsentlig kilde til Teknologirådets arbejde. Vihåber derfor, at vi også fra Folketingets udvalg vil modtage et rigt og varieretudbud af emner, der handler om samfundets anvendelse af teknologi.På Teknologirådets hjemmeside kan man under ”Projekter” se en liste over alleigangværende og gennemførte projekter.På hjemmesiden er det også muligt at bestille et gratis abonnement på voreselektroniske nyhedsbreve TeknoNyt og Fra Rådet til Tinget samt vores bladTeknologidebat.Ønsker om rådgivningTeknologirådet har – ifølge loven – til opgave at rådgive Folketinget. Det gør viblandt andet ved at afholde høringer og udvalgsseminarer.I 2010 arrangerede Teknologirådet offentlige høringer om henholdsvis”Bæredygtige byer” for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg og om”Ændringer af landbrugsloven” for Folketingets Fødevareudvalg.Men rådgivning kan også ske på mange andre måder. Udvalgene kan bede om ud-redninger, notater, åbne udvalgsmøder, nyhedsservice eller andet, hvor bidrag fraen uafhængig institution som Teknologirådet kan styrke udvalget i dets arbejde.Udvalget er naturligvis ikke bundet til at fremsætte sine ønsker om rådgivning pånuværende tidspunkt. De kan rejses når som helst. Men er der aktuelle behov, mod-tager vi meget gerne forslag nu med henblik på rådets planlægning for 2012.Hvis der er spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os på telefon 33 32 05 03.
Med venlig hilsen og på forhånd tak,
Lars KlüverSekretariatschefTeknologirådet
2