Europaudvalget 2010-11 (1. samling)
EUU Alm.del
Offentligt
913477_0001.png
Folketingets Europaudvalg
København, den 10. november 2010Sagsnr.: 7549Dok.nr.: 154052FVM 817
Folketingets Europaudvalg har i brev af 13. oktober 2010 stillet følgende spørgsmål nr.20 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia OlsenDyhr (SF).

Spørgsmål 20:

”Hvad kan ministeren oplyse om sine prioriteter med henblik på den fremtidige støtte tilfiskeriet under EU’s budget, og herunder hvordan det kan sikres, at EU-støtte medvirkertil en bæredygtig udvikling af fiskeriet?”

Svar:

Det er meget vigtigt, at den fremtidige EU-støtte til fiskeriet medvirker til at opfylde demål, den fremtidige fælles fiskeripolitik skal nå. Der skal derfor sikres en tilstrækkeligsammenhæng mellem målene og EU-støtten. En tæt koordination i forhandlingerne af deforskellige forordningsforslag i forbindelse med reformen vil således være vigtig, ogstøtten skal gives til formål, der understøtter reformens overordnede mål.Den danske regering arbejder i forbindelse med en reform af fiskeripolitikken i 2012bl.a. for, at en reformeret fiskeripolitik skal sikre et bæredygtigt fiskeri, baseret på enøkosystemtilgang i forvaltningen. En fremtidig fiskeripolitik skal løse problemer meddiscard og sikre, at fiskeriet bliver mere selektivt.For at sikre, at EU-støtte medvirker til en bæredygtig udvikling af fiskeriet bør den værerettet mod innovation (for eksempel udvikling af mere selektive redskaber) ogpilotprojekter. Endvidere bør finansiel støtte inden for markedsordningen flyttes fradirekte prisintervention til foranstaltninger, der støtter fiskevarernes og sektorenskonkurrenceevne i kombination med fokus på bæredygtigt fiskeri.