Europaudvalget 2010-11 (1. samling)
EUU Alm.del
Offentligt
937261_0001.png
937261_0002.png
FolketingetEuropaudvalgetChristiansborg1216 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
17. december 2010Dyrevelfærdskontoret2010-155-0437CWS41299

Besvarelse af spørgsmål nr. 69 af 30. november 2010 fra Folketingets

Europaudvalg (Alm. del).

Spørgsmål:

”Ministeren bedes i forlængelse af mødet i Europaudvalgetden 26. november 2010 redegøre for, hvorvidt han mener, atder er behov for EU regulering om velfærd for hunde og kat-te, og hvor mange resurser han vurderer, at der bruges pågennemførelsen af et sådant forslag.”

Svar:

Det kan oplyses, at rådet (landbrug og fiskeri) – med støtte fra Danmark– på mødet den 29.-30. november 2010 vedtog et forslag til rådskonklu-sioner om velfærd for katte og hunde. I rådskonklusionerne opfordresKommissionen til at iværksætte undersøgelser og overveje behovet fortiltag vedrørende opdræt af og handel med katte og hunde i EU, systemertil brug for identifikation af katte og hunde samt udstilling af og handelmed katte og hunde, der har været udsat for kirurgiske indgreb, som ikkehar helbredende formål. Endvidere opfordres Kommissionen til at over-veje initiativer vedrørende uddannelse om ansvarligt ejerskab af katte oghunde og oplysningskampagner om den negative virkning på kattes oghundes velfærd af kirurgiske indgreb, som ikke har helbredende formål.En nærmere stillingtagen til, hvilke konkrete EU-initiativer der eventueltbør iværksættes vedrørende velfærd for katte og hunde, bør efter Justits-ministeriets opfattelse afvente udfaldet af Kommissionens undersøgelserog vurdering af behovet for EU-initiativer. Det bør i den forbindelse ogsåindgå i overvejelserne, om alle de pågældende emner er egnede til regu-lering på EU-niveau, eller om der i et vist omfang er tale om emner, som
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]
bør reguleres af medlemsstaterne. I det omfang Kommissionen måtteanmode herom, vil Justitsministeriet bidrage aktivt til at afdække forhol-dene for katte og hunde og til, at der sikres et højt beskyttelsesniveau forkatte og hunde, hvis der tages initiativ til at fremsatte forslag til konkreteretsakter.Vurderingen af, hvor mange ressourcer der bør afsættes til gennemførel-sen af EU-initiativer om velfærd for katte og hunde, bør efter Justitsmini-steriets opfattelse således ligeledes afvente udfaldet af Kommissionensundersøgelser og vurdering af behovet for EU-initiativer.
2