Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
B 144
Offentligt
1013901_0001.png
1013901_0002.png
1013901_0003.png
1013901_0004.png

SpørgsmålC

Der anmodes om en redegørelse for forløbet omkring ogindholdet i henvendelserne til og besvarelserne fra de an-dre lande i forbindelse med aftalen om ”Permanent told-kontrol i Danmark (styrket grænsekontrol)”.

Svar

Jeg er glad for dette spørgsmål, fordi det giver mig anled-ning at til at korrigere visse misforståelser omkring forlø-bet.Under behandlingen af aktstykke 128 i Finansudvalgetblev jeg bedt om at oplyse, om der er andre lande inden forSchengen-samarbejdet, der har døgnbemandede grænse-overgange og i givet fald hvilke. (Spørgsmål 44).SKAT har over for mig oplyst, at de iværksatte en rund-spørge af generel karakter indenfor SKATs kontakt-netværk i de europæiske toldadministrationer i de EU lan-
Side 2
de, som deltager i Schengen -samarbejdet. Spørgsmålethavde følgende ordlyd:”Eksisterer der i landet toldsteder placeret ved indre græn-se, som har åbnet dagligt 24 timer.Vi går ud fra at der findes sådanne toldsteder ved de ydregrænser f.eks. i havne eller lufthavne, men eksisterer derogså sådanne toldsteder ved indre grænse. Det vil være øn-skeligt om svaret kan modtages i løbet af mandag den 30.maj 2011. Det er ikke nødvendigt at anføre alle toldsteder-ne, men alene om der er sådanne toldsteder.”Alle lande, undtagen Italien og Grækenland, svarede.Langt de fleste svarede, at de ikke har døgnbemandedegrænseovergange.SKAT oplyste, at 6 lande – Tyskland, Portugal, Finland,Sverige, Litauen og Polen – svarede, at de har nogle fådøgnbemandede grænseovergange.
Side 3
Jeg skal understrege, at der var tale om en meget hurtig ogenkel forespørgsel til kontaktpersoner - og ikke officielleforespørgsler på ministerniveau.I Finansudvalget blev jeg også spurgt om, jeg ville give enny, korrekt og fyldestgørende redegørelse for, hvilke andreEU- lande der har permanent 24-timers grænsekontrol påde indre grænser. (Spørgsmål 78).I mit svar nævnte jeg, at jeg gik ud fra at spørgsmålet togafsæt i det svar jeg gav på det tidligere omtalte spørgsmål.(Spørgsmål 44).jeg understregede, at der var blevet svaret på det, der varblevet spurgt om, som var, hvorvidt man har døgnbeman-dede grænseovergange. Der blev ikke svaret på, hvad, manbruger denne døgnbemanding til.Som jeg også har svaret Finansudvalget, har jeg nu bedtSKAT om at iværksætte en undersøgelse af toldkontrolleni de andre medlemslande.
Side 4