Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU) nr. 1233/2010

Forordning om et program til støtte for den økonomiske genopretning i form af fællesskabsstøtte til projekter på energiområdet

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 663/2009 om et program til støtte for den økonomiske genopretning i form af fællesskabsstøtte til projekter på energiområdet

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20100283 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Protokol 2 brev KOM (2010) 0283 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
31.05.2010
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2010/0150
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 194, stk. 1, litra c) TEUF
EU's databaser om forslaget

Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 24. juni 2010, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb den 16. september 2010.

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev

Formålet med Kommissionens forslag er at etablere et program for de resterende midler under genopretningsprogrammet til støtte for energiprojekter med fokus på energieffektivitet og VE - særligt i byområder.

Kommissionen anfører, at udviklingen af nye former for vedvarende energi (VE) og forbedring af energieffektiviteten vil bidrage til grønnere vækst og til at skabe en konkurrencedygtig og bæredygtig økonomi i overensstemmelse med 2020-strategiens målsætninger. Energibesparelse er blandt EU's mest umiddelbare og omkostningseffektive måder at bidrage til opfyldelse af de strategiske energipolitiske målsætninger om at bekæmpe klimaforandringer, forbedre  energiforsyningssikkerheden og sikre en bæredygtig økonomisk og social udvikling. Ved at yde støtte til VE og energieffektivisering vil EU ydermere skabe nye arbejdspladser og et "grønt indre marked".

I det fremlagte forslag foreslås det, at de ubrugte midler under genopretningsprogrammet anvendes til oprettelse af et finansielt instrument til støtte for VE og energieffektivisering.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".