Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2011/940/EU

Forslag til afgørelse om det europæiske år for aktiv aldring (2012)

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om det europæiske år for aktiv aldring (2012)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20100462 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Følgebrev protokol nr. 2
Protokol 2 brev KOM (2010) 0462 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
06.09.2010
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
COD/2010/0242
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 153, stk. 2 TEUF
EU's databaser om forslaget
  • 10-06-2011 kl. 10:00
    Møde nr. 35 i Europaudvalget
  • 03-12-2010 kl. 08:00
    Møde nr. 10 i Europaudvalget

Forslaget er modtaget af Folketinget i dansk sprogudgave den 7. september 2010, jf. Lissabontraktatens protokol nr. 2 om kontrol med nærhedsprincippet. Fristen på 8 uger for fremsendelse af Folketingets begrundede udtalelse udløb den 2. november 2010.

Læs Kommissionens fremsendelsesbrev

Tilknyttet dokument: SEK (2010) 1002

Det overordnede mål i det europæiske år er at fremme og støtte den indsats, som medlemsstaterne, deres regionale og lokale myndigheder, arbejdsmarkedets parter og civilsamfundet gør for at fremme aktiv aldring og at gøre mere for at mobilisere potentialet hos den hurtigt voksende gruppe af personer i slutningen af 50'erne og ældre, så solidariteten mellem generationerne fastholdes. Aktiv aldring betyder, at der skabes bedre muligheder og arbejdsvilkår for at give ældre arbejdstagere mulighed for at yde deres bidrag på arbejdsmarkedet, at social udstødelse bekæmpes ved at støtte aktiv deltagelse i samfundet, og at man tilskynder til en sund alderdom.

På grundlag heraf er målene: 

  1. Øge det generelle kendskab til værdien af aktiv aldring for at fremhæve det nyttige bidrag, ældre giver samfundet og økonomien, fremme aktiv aldring og gøre mere for at mobilisere ældres potentiale.
  2. Fremme debatten og udvikle udvekslingen af gensidig læring mellem medlemsstaterne og interesserede parter på alle niveauer for at fremme politikker vedrørende aktiv aldring, udpege og formidle god praksis og tilskynde til kooperation og synergi.
  3. Give en ramme for engagement og konkrete aktioner for at give medlemsstaterne og interesserede parter på alle niveauer mulighed for at udvikle politikker gennem specifikke aktiviteter og forpligte sig til gennemførelse af specifikke mål vedrørende aktiv aldring. 

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".