Finansudvalget 2010-11 (1. samling)
L 1 § 7 Bilag 11
Offentligt
929637_0001.png
929637_0002.png
929637_0003.png
929637_0004.png

Radikale Venstres bemærkninger

Bemærkninger

Til nr. 522Radikale Venstre er imod besparelserne på i ulandsbistanden i regeringensGenopretningsplan. Radikale Venstre ønsker tværtimod, at ulandsbistanden, gradvisforhøjes så Danmark igen kommer tilbage på et niveau, der svarer til 1 pct. afbruttonationalindkomsten.
Til nr. 523Radikale Vestre ønsker at udvide den globale ramme med flere midler og aktiviteter sårammen kan bidrage til at løse en række globale udfordringer. Det gælder bl.a. klima,miljø, fred og stabilitet. Men pengene til dette skal ikke tages fra ulandsbistanden.Pengene skal bevilliges særskilt.
Til nr. 524Radikale Venstre ønsker at støtte anvendelse af uafhængige rådgivere. Radikale Venstreønsker at styrke Det Økonomiske Råd og bl.a. pålægge Rådet nye opgaver som, f.eks.konsekvensberegning af politiske udspil.
Til nr. 525Radikale Venstre vil styrke den boligsociale indsats i de belastede områder, for at hindreghettodannelse. De nuværende bevillinger skal øges.
Til nr. 526Radikale Venstre vil lige som regeringen afsætte 2 mia. ekstra til sygehuse ogsygesikring. Radikale Venstre vil dog anvende pengene anderledes. Hurtig diagnose ogde mest syge patienter skal prioriteres først, ud fra lægefaglige vurderinger. Tandlidelsebør desuden anerkendes som en alvorlig sygdom hvorfor tandlidelse skal behandlesgratis.Radikale Vestre er imod at indføre yderligere brugerbetaling på kunstig befrugtning.Fødselstallet i Danmark er i forvejen lav. Kunstig befrugtning er med til at holdefødselstallet oppe med omkring 5.000 fødsler om året eller ca. otte procent af enfødselsårgang.
Til nr. 527Det forældrepålæg, som regeringen og Dansk Folkeparti gennemførte i forbindelse medfinanslovsaftalen for 2010 er ikke et særligt brugbart redskab for kommunerne til atadfærdsregulere utilpassede unge. Ordningen er kun blevet brugt i enkeltståendetilfælde uden nævneværdige resultater.
Til nr. 528Radikale Venstre vil sikre alle et rimeligt indkomstniveau og vil derfor hævestarthjælpsydelsen til kontanthjælpsniveau og afskaffe 450-timersreglen ogkontanthjælpsloftet. Ydelserne fastholder folk i fattigdom, og ofte er der mange børn ifamilier, der lever på disse ”fattigdomsydelser”.
Til nr. 529Radikale Venstre ønsker at afskaffe varighedsbegrænsningen for sygedagpenge. I dagmistes retten til sygedagpenge, når man har været sygemeldt i 52 uger, med mindre manfalder ind under reglerne for forlængelser. Det betyder, at mange mennesker medlængerevarende sygdomsforløb henvises til et liv alene på kontanthjælp.
Til nr. 530Radikale Venstre vil afskaffe den ekstra kontrol på familiesammenføringssager iUdlændingeservice, som blev indført i medfør af Metock-dommen. Kontrollen eroverflødig, fordi reglerne er ganske klare.
Til nr. 531Radikale Venstre afviser regeringens forslag om at lade ansøgeren tilfamiliesammenføring betale et gebyr på 15.000 kr. for sagens omkostninger.
Til nr. 532I dag bliver asylsøgers appelsager afgjort ved flygtningenævnet der er en instans underIntegrationsministeriet. Radikale Venstre ønsker at oprette en uafhængig asyldomstol oghermed få en appelstol, der står helt uden integrationsministeriet.
Til nr. 533Radikale Vestre ønsker at tilbyde danskundervisning til alle som søger omfamiliesammenføring, ventetiden udnyttes til at opnå bedre danskkundskaber oghurtigere integration.
Til nr. 534Radikale Venstre vil afskaffe Styrelsen for Grundskolen, da den radikale skolepolitikbygger på det kommunale ansvar for undervisningen i skolerne. Kvalitetsrapporter ogstatslige tilsyn er unødvendige.
Til nr. 535Radikale Venstre vil styrke den danske folkeskole. Derfor afsættes en milliard ekstra tilgennemførelse af den radikale plan for ”Vores Skole”. Milliarden skal anvendes tilefteruddannelse af lærere, nye fag i folkeskolen og til styrkelse afspecialundervisningen.
Til nr. 536Radikale Venstre afviser regeringens besparelser i dens Genopretningsplan påuddannelsesområdet, som rammer en lang række uddannelser, herunder de frie skoler.Radikale Venstre mener tværtimod at der skal investeres i uddannelser.
Til nr. 537Radikale Venstre ønsker at styrke kulturen i Danmark med flere frie midler til uddelingi Kunstrådet og Kunstfonden. Der er brug for at støtte op om det nyskabende ogeksperimenterende kunstliv med politisk armlængde.
Til nr. 538Radikale Venstre vil fjerne det offentlige tilskud til Centeret for CopenhagenConsensus.
Til nr. 539Radikale Venstre ønsker statsligt opkøb af urentable og følsomme jorder tilnaturgenopretning, udtagning af områder, der friholdes for sprøjtning mm.
Til nr. 540En økologiplan skal sikre Danmark en bæredygtig landbrugsproduktion, som erøkonomisk fremadrettet. Hertil skal der afsættes 200 mio. på finansloven. Ved at satsestrategisk på den økologiske fødevareproduktion er visionen, at Danmark skal væreverdens førende økologiske fødevareproducent. Vi skal producere de sundeste, mestvelsmagende og mest bæredygtige fødevarer.
Til nr. 541Den kollektive trafik skal udbygges og gøres bedre og billigere. Målet er at kollektivtrafik skal være tilgængelig over hele landet og hovedledningerne skal elektrificeres.Bilafgifterne skal omlægges således at ejer afgiften bliver afskaffet ogregistreringsafgiften bliver markant nedsat for klimavenlige biler. Til gengæld skal derindføres en afgift på 50 øre pr. kørt kilomenter for nye biler. Herved falder den unødigekørsel, Co2-udledningen daler og trængslen på vejen mindskes.
Til nr. 542Radikale Venstre afviser regeringens loft over hvor mange børn man kan få børnechecktil i Danmark. Der føde i forvejen for få børn i Danmark, en besparelse på børnecheckenvil trække udviklingen endnu mere i den forkerte retning.