Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 111 Bilag 30
Offentligt
962658_0001.png
962658_0002.png
J.nr. 2010-231-0038Dato: 28.02.2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 111 - Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedt-

afgiftsloven).

Hermed sendes kommentar til henvendelse fra Håndværksrådet af 11. fe-bruar 2011 (bilag 20).
Troels Lund Poulsen/ Jeanette Rose Hansen

Håndværksrådet

har som opfølgning på deres foretræde for Skatteudvalget den 2. februar2011 fremsendt en skriftlig version af deres talepapir. I talepapiret gentages bekymringernefor indførelse af en fedtafgift, fordi det vil ramme bager- og konditormestrenes erhvervhårdt, og fordi man ikke mener, at fedtafgiften kan fungere i praksis.
Det er korrekt, at fødevarer som indeholder meget mættet fedt selvfølgelig bliver mere be-lastet af fedtafgiften end fødevarer, der indeholder mindre mættet fedt – det er faktisk ogsåformålet med fedtafgiften. Det betyder selvfølgelig, at fremstillingen af bl.a. kager bliverdyrere, da det forudsættes, at afgiften overvæltes på forbrugerne. Hvorledes den enkelte ba-ger eller konditormester fastsætter sine priser, er op til den enkelte jf. min kommentar til bi-lag 10.Jeg er ikke enig i, at fedtafgiften ikke kan fungere i praksis, og jeg har ved udformningen afloven netop lagt vægt på, at færrest muligt skal belastes af de administrative byrder ved af-giften, og derfor er afgiften placeret så langt tilbage i produktionskæden som muligt.
Side 2