Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 111 Bilag 4
Offentligt
948120_0001.png
948120_0002.png

Note fra SAU's sekretariat:

Den omtalte henvendelse af 29. oktober2010 er omdelt som SAU alm. del - bilag35. Skatteministeren har kommenterethenvendelsen i SAU alm. del - bilag 73.Det omtalte høringssvar indgår i L 111 -bilag 1.

Supplerende bemærkninger til oprindeligt høringssvar

Håndværksrådet og Bager- og Konditormestre i Danmark fastholder kritikken af forslagtil fedtafgift, som afspejles dels i vores henvendelse til Folketingets Skatte-, Fødevare-og Sundhedsudvalg (oktober 2010) og dels i vores høringssvar på første udgave affedtafgiftsloven (november 2010).Hovedpointerne i disse to dokumenter er:
at lovforslaget er konkurrenceforvridende, idet det skævvrider konkurrencen mel-lem importører af forarbejdede fødevarer og danske producenter.at bagerens spild beskattes som forbrug, da der skal svares afgift af den totalemængde fedtstof, uanset at en del af fedtet kasseres som spild ved produktioneneller som en del af usolgte produkter, der aldrig når forbrugeren.at den sundhedsmæssige gevinst ved lovforslaget er relativt lille i forhold til dengevinst, der kunne opnås ved at øge afgifterne på tobak, sukkerholdig sodavand,slik og chips.
Lovforslag L 111 af 19. januar 2011 gør i virkeligheden blot ondt værre ved at forhøjeafgiften pr. kg mættet fedt fra 13 til 16 kr. Dette vil i endnu højere grad ramme bager-branchen end det tidligere lovforslag.Håndværksrådet og Bager- og Konditormestre i Danmark vil gerne gøre opmærksompå, at afgiftsforhøjelser, der rammer bagerbranchen, vil blive overvæltet på samtligeprodukter i bageriet – også mod hensigten de grove, sunde brød. Dette vil ske, for athåndværksbagerne kan opretholde konkurrencedygtigheden i forhold til fx supermar-kedsprodukter.
København S, den 25. januar 2011
2