Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 111
Offentligt
962610_0001.png
Landbrug & FødevarerErhvervspolitisk OmrådeKøbenhavn den 8. december 2010LIL/[email protected]Dir. tlf.: 3339 4481
KØDBRANCHENS FÆLLESRÅD har noteret sig DMRI’s rapport over indhold af mættet fedt i okse- ogkalvekød kød.DMRI’s angivne estimat på 5,2 gr. pr. 100 gr. mættede fedtsyrer i dansk okse- og kalvekød, som går tilhuman konsum på det danske marked, er i tråd med vores forventning lavere end tallet fra USA på 10gr. pr. 100 gr.Niveauet i dansk okse- og kalvekød bør forventeligt ligge lavere end i kød fra USA, hvor råvaregrund-laget er noget anderledes sammensat end i Danmark. En meget stor del af amerikansk oksekød ersåledes baseret på stude, som har betydeligt større fedtindhold end kastrerede handyr (køerne brugesmest til forædling/burgers).De danske slagtedyr er generelt yngre, vejer mindre, og er mindre fede som følge af produktionsfor-men. En stor andel amerikanske dyr opfedes i såkaldte feed-lots, hvor der gives et meget energirigtfoder ad libitum for netop at øge fedtmængden. I USA er mængden af fedt i kødet en forudsætning forhøj klassificering og dermed også en høj betaling.Tillige anvendes i USA i stor udstrækning stude fra kvægracer som typisk er federe end racer anvendtfor danske kalve og ungtyre. De angelsaksiske racer (Angus og Hereford) eller krydsninger heraf erbetydeligt federe end de kontintentale racer og malkekvæg, som anvendes i Danmark.Endeligt er konsumet af det langt magrere kalvekød i USA mindre end konsumet i Danmark.
Med venlig hilsenfor KØDBRANCHENS FÆLLESRÅDLilian Noer