Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 111
Offentligt
962613_0001.png
962613_0002.png
J.nr. 2010-231-0038Dato: 28.02.2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 111 - Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (Fedt-

afgiftsloven).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 27 af 23. februar 2011. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Jeanette Rose Hansen

Spørgsmål 27:

Hvordan vil ministeren begrunde over for den almindelige forbruger, at densamme udskæring kød pålægges forskellig afgift og dermed forskellig prisstigning alt efterom den sælges i en detailbutik eller hos en slagtermester (som følge af forskellen i mulig-hed for differentiering)?

Svar:

Selvom om afgiften hos slagtermesteren opkræves som et gennemsnit på f.eks. heledyret, er det op til slagtermesteren, hvordan han fordeler afgiften. Der er altså ikke krav om,at han skal fordele den efter gennemsnittet på udskæringerne. Samtidig er udgangspunktetfor gennemsnitssatsen, at uanset om afgiften beregnes efter udskæring eller efter gennem-snittet, så vil den samlede afgift på hele dyret være den samme, hvad enten dyret er blevetsolgt i detailhandelen eller hos slagtermesteren. Det må derfor forventes, at konkurrencen imarkedet vil indebære, at afgiften overvæltes på samme måde uanset om den opkræves påudskæringsniveau eller efter gennemsnittet.Når det er sagt, så kan jeg ikke blande mig i, hvordan afgifterne overvæltes, og priserne påde afgiftspligtige produkter fastsættes.
Side 2