Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 119
Offentligt
971178_0001.png
971178_0002.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7226 9000F +45 7226 9001M[email protected]Wwww.im.dk
Folketingets Sundhedsudvalg
Dato: 17. marts 2011Enhed: Primær SundhedSagsbeh.: SUMSAHSags nr.: 1005714Dok nr.: 474186
Folketingets Sundhedsudvalg har den 28. februar 2011 stillet følgendespørgsmål nr. 6 (L 119) til indenrigs- og sundhedsministeren, som hermed be-svares.Spørgsmål nr. 6:’’Til hvem og til hvad videregives i dag fra Lægemiddelstyrelsens Lægemiddel-statistikregister personhenførbare eller individbaserede oplysninger i kryptereteller dekrypteret form?”Svar:Lægemiddelstyrelsens muligheder for at videregive personoplysninger om pa-tienter eller receptudsteder er i dag reguleret i apotekerlovens § 11, stk. 3-5,samt bekendtgørelse nr. 33 af 19. januar 2000 om videregivelse af oplysningerfra Lægemiddelstyrelsens Lægemiddelstatistikregister (videregivelsesbe-kendtgørelsen).Efter apotekerloven kan Lægemiddelstyrelsen videregive alle oplysninger omordination af afhængighedsskabende og antipsykotiske lægemidler til Sund-hedsstyrelsen med henblik på Sundhedsstyrelsens vurdering af konkretere-ceptudstederes ordinationer.Videregivelsen vil indeholde oplysninger om bå-de patienter og receptudsteder. Som beskrevet i besvarelsen af spørgsmål 5kan Lægemiddelstyrelsen også videregive samtlige oplysninger til Indenrigs-og Sundhedsministeriet. Lægemiddelstyrelsen kan i dag ikke videregive pati-entoplysninger til andre modtagere eller til andre formål end de ovenfor nævn-te.Videregivelsesbekendtgørelsen regulerer, i hvilke tilfælde Lægemiddelstyrel-sen kan videregive oplysninger om receptudsteders ordinationer i personhen-førbar form. Videregivelse kan ske i følgende tilfælde:-Til regionerne med henblik på at fremme rationel lægemiddelanven-delse eller med henblik på vurdering af hensigtsmæssigheden af kon-krete receptudstederes ordinationer.Til Sundhedsstyrelsen med henblik på vurdering af hensigtsmæssig-heden af konkrete receptudstederes ordinationer.Til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling med henblik på,at oplysningerne kan indgå i et register over anvendelse, udleveringog ordinering af veterinærlægemidler.
-
-
Side 2
-
Til andre offentlige myndigheder, hvis ganske særlige hensyn taler fordet, og disse hensyn vejer væsentligt tungere end hensynet til recept-udstederen.Til receptudstedere om de pågældendes egne ordinationer af læge-midler.
-
Videregivelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen skerover en sikker forbindelse. Videregivelse til alle andre myndigheder sker i kryp-teret form. Receptudstederne modtager oplysningerne med fysisk post.Ud over disse muligheder for at videregive personoplysninger har Lægemid-delstyrelsen også mulighed for at overlade oplysninger til en databehandler, jf.besvarelsen af spørgsmål 2. Lægemiddelstyrelsens databehandler er Dan-marks Statistik.
Med venlig hilsen
Bertel Haarder / Sanne Have