Kirkeudvalget 2010-11 (1. samling)
L 126 Bilag 3
Offentligt
961838_0001.png
961838_0002.png
961838_0003.png
Betænkning afgivet af Kirkeudvalget den 29. marts 2011
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v.(Udvidet mulighed for hensyntagen til teologisk retningsbestemte mindretal og øget mulighed for mobilitet blandt præster)[af kirkeministeren (Birthe Rønn Hornbech)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. januar 2011 og var til 1.behandling den 3. februar 2011. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i kirkeudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 1 møde.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og kirkeministeren sendte den 27. januar 2011dette udkast til udvalget, jf. KIU alm. del bilag 1. Den 27.januar sendte kirkeministeren de indkomne høringssvar og etnotat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 6 spørgsmål til kirkeministeren tilskriftlig besvarelse, som denne har besvaret.Flemming Damgaard Larsen (V) Britta Schall Holberg (V)fmd.Jens Kirk (V) Per Bisgaard (V) Jesper Langballe (DF) SørenKrarup (DF) Jørgen S. Lundsgaard (KF) Per Ørum Jørgensen (KD) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Karen J. Klint (S) SophieHæstorp Andersen (S) Benny Engelbrecht (S) Leif Lahn Jensen (S) Pernille Vigsø Bagge (SF)nfmd.Anne Baastrup (SF) BenteDahl (RV) Johanne Schmidt-Nielsen (EL)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger][Udvalget indstiller lovforslaget tilvedtagelse uændret]Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurinparti var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke re-præsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ikkeadgang til at komme med indstillinger eller politiske udtalelseri betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)
47
Liberal Alliance (LA)
3
DocIDJournalnummer
2
Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
4524231794
Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 126Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra kirkeministeren2Udkast til tidsplan for Kirkeudvalgets behandling af L 126 (ansæt-telse i stillinger i folkekirken).Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 126Spm.nr.1TitelSpm. om der fortsat efter vedtagelse af L 126 kan opstå situationer,hvor et enkelt menighedsråd i pastorat kan forhindre en ellers ønsketmobilitet, til kirkeministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan situationen vil være for den konkret ansattepræst, hvis der er foretaget en ansættelse i respekt for bestemmelsenom beskyttelse af et i et menighedsråd repræsenteret teologisk ret-ningsbestemt mindretal, hvis dette mindretal ikke længere er re-præsenteret efter et menighedsrådsvalg, til kirkeministeren, ogministerens svar herpåSpm. om, i hvilket omfang der kan ses bort fra de i lovforslagetangivne åremålsfrister, hvis de direkte involverede (biskop, provst,præst og menighedsråd) alle er enige om en konkret mobilitet elleransættelse, til kirkeministeren, og ministerens svar herpåSpm. om der fortsat er forhold, der mangler at blive ligestillet mel-lem en tjenestemandsansat præst og en overenskomstmæssig ansatpræst?, til kirkeministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren kort vil beskrive de uligheder, disse to ansæt-telsesforhold giver anledning til enten i forhold til et menighedsrådeller den konkrete præst, til kirkeministeren, og ministerens svarherpåSpm. om en uddybende redegørelse for proceduren for besættelseaf en ledig stilling, hvem som har kompetence til at afgøre, hvemder skal/kan flyttes til en ledig stilling, til kirkeministeren, og mi-nisterens svar herpå
2
3
4
5
6