Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 139
Offentligt
972764_0001.png
972764_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
21. marts 2011

Besvarelse af spørgsmål 14 ad L 139 stillet af Erhvervsudvalget den 14.

marts 2011 efter ønske fra Jens Chr. Lund (S).

Spørgsmål:

Ved førstebehandling af lovforslaget gav spørgeren udtryk for frygt for, atudviklingen vil/kan resultere i en skandale, som den omkring indførelsen afet nyt tinglysningssystem. Kan ministeren i dag garantere, at denne frygt erubegrundet, og hvad vil ministeren særligt gøre for at undgå en sådan skan-dale?

Svar:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst mig følgende, som jeg henholdermig til:”Der er forskellige måder at gennemføre en succesfuld overgang til digitaleprojekter på. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har iværksat en række tiltagfor at sikre en så smidig overgang til obligatorisk digital indberetning afårsrapporter som muligt.For det første er det allerede i dag muligt at indberette årsrapporten digitaltfor virksomheder i regnskabsklasse B og C via den digitale indberetnings-løsning Regnskab 2.0. I løbet af udviklingen af den digitale løsning er derforetaget flere brugertests.Da det allerede er muligt at indberette årsrapporten digitalt, kan virksomhe-der og revisorer opnå en erfaring med løsningerne ved frivillig indberet-ning. Alle virksomheder har som minimum mulighed for at indberette digi-talt mindst én gang inden tidspunktet for obligatorisk digital indberetning.For det andet har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen stillet et testmiljø til rå-dighed i Regnskab 2.0, hvor de enkelte brugere har mulighed for at teste ogblive fortrolige med de systemer, der skal anvendes på tidspunktet for obli-gatorisk digital indberetning.Siden lanceringen af Regnskab 2.0 i december 2010 er Erhvervs- og Sel-skabsstyrelsen gået fra at have én større revisionsvirksomhed som indsen-der af digitale årsrapporter til i dag at have ca. 60 forskellige brugere, somanvender Regnskab 2.0 til indberetning af årsrapporter.For det tredje er der tale om gradvis udrulning. De mindste virksomheder iregnskabsklasse B med de mindst komplicerede regnskaber omfattes førstaf kravet om digital indberetning af årsrapporter. Herefter følger virksom-hederne i regnskabsklasse C og dernæst D. Den videre implementering af
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
kravet om obligatorisk indberetning af årsrapporter for de større virksom-heder med mere komplicerede årsrapporter sker med udgangspunkt i deerfaringer, der opnås fra implementeringen i forhold til virksomhederne iregnskabsklasse B.For det fjerde har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen iværksat en række tiltagfor at sikre god kommunikation og vejledning til virksomheder og reviso-rer. Heraf kan bl.a. nævnes Edag3-kampagnen, E-learning-vejledning samtgå-hjem møder arrangeret i samarbejde med Foreningen af Statsautorisere-de Revisorer.Der er således truffet en lang række foranstaltninger for at sikre så gnid-ningsløs en overgang som muligt.”