Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 139
Offentligt
972718_0001.png
972718_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
21. marts 2011

Besvarelse af spørgsmål 5 ad L 139 stillet af Erhvervsudvalget den 14.

marts 2011 efter ønske fra Jens Chr. Lund (S).

Spørgsmål:

Hvor langt er Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i fem trins processen forudviklingen af taksonomien, jf. ” Due Process Handbook for XBRL Activi-ties”?

Svar:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst mig følgende, som jeg henholdermig til:”Erhvervs- og Selskabsstyrelsen opererer fremadrettet med to taksonomier.En taksonomi er en indholdsfortegnelse, der beskriver, hvilke informationerder kan være i en digital årsrapport. For det første den færdigudviklede tak-sonomi for små virksomheder i regnskabsklasse B samt mellemstore ogstore virksomheder i regnskabsklasse C.For det andet en taksonomi, som gør det muligt for virksomheder i regn-skabsklasse D at indberette årsrapporten digitalt. Denne taksonomi er underudvikling. Af lovforslag L 139 fremgår det, at virksomheder i regnskabs-klasse D tidligst vil blive pålagt digital indberetning ”for årsrapporter medbalancedato 31. august 2013. Det vil såledestidligstblive obligatorisk forårsrapporter, som har indsendelsesfrist den 31. december 2013”. Dervedsikres det, at der bliver god tid, fra taksonomien er færdigudviklet, til indbe-retningen bliver obligatorisk digital for disse virksomheder.I besvarelserne af spørgsmål 5-14 ad L 139 tages der udgangspunkt i takso-nomien for regnskabsklasse B og C.“Due Process Handbook for XBRL Activities” beskriver den proces, somden internationale organisation IFRS Foundation anvender ved udvikling afden såkaldte IFRS-taksonomi. IFRS Foundation er en selvstændig organisa-tion, som bl.a. varetager udviklingen af de internationale regnskabsstandar-der (IFRS) gennem organisationen IASB.Udviklingen af en dansk taksonomi ligger i forlængelse af udviklingen afden internationale IFRS-taksonomi. Hermed skal forstås, at den dansketaksonomi tager udgangspunkt i opbygningen af IFRS-taksonomien justereti forhold til danske forhold.Selve udviklingsprocessen kan derfor ikke fuldt ud sammenlignes med pro-cessen beskrevet i “Due Process Handbook for XBRL Activities”.
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
Hvis der skal sammenlignes, kan taksonomien på nuværende stade bedstsammenlignes med det sidste og afsluttende stadie 5 – Taksonomi-offentliggørelse. Det er nemlig allerede i dag muligt at indsende årsrappor-ten digitalt for virksomheder i regnskabsklasse B og C på baggrund af enfærdigudviklet taksonomi.”