Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 141
Offentligt
969635_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 3. marts 2011 stillet mig følgende spørgsmål nr. 5vedrørende forslag til lov om ændring af lov om anvendelse af Danmarks undergrund(L 141), stillet efter ønske fra Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 5:

"Mener ministeren, det vil være hensigtsmæssigt at give tilladelse til geologisk lagringaf CO2 i de tilfælde, hvor dette kan blokere for udnyttelse af geotermisk energi?"

Svar:

Da det normalt ikke er al anvendelse af undergrunden, der kan finde sted på detsamme areal på samme tid, vil der kunne opstå konflikter mellem forskellige eksiste-rende, planlagte eller ønskede aktiviteter. De geologiske lag, som kan udnyttes tilproduktion af geotermisk energi, kan under visse forhold også udnyttes til andre for-mål som eksempelvis lagring af naturgas eller CO2.Sådanne forhold skal der tages hensyn til i forbindelse med udstedelse af tilladelsertil forskellige former for anvendelse af undergrunden, og det bør efter min opfattelseske i forbindelse med konkrete ansøgninger.Med indførelse af den foreslåede § 5, stk. 4 (lovforslagets nr. 4), styrkes muligheder-ne for at foretage en prioritering af anvendelsen af undergrunden til forskellige formål.I den forbindelse bemærkes, at prioritering af undergrunden med henblik på lagringeller anden anvendelse end indvinding forudsættes at være foretaget, før eventuelleudbud herom iværksættes.
Dato 15. marts 2011J.nr. 2010-1435
Med venlig hilsen
Lykke Friis