Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
L 148 Bilag 2
Offentligt
969071_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
14. februar 2011Folketingets Kulturudvalg har den 4. februar 2011, efter ønske fra Pernille Frahm (SF),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 70 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Hvad er ministerens holdning til, at udenlandske fagfolk fremhæver skolens autonomisom en af årsagerne til den meget høje kvalitet af forskning, som i udlandet har givetKonservatorskolen en anseelig anerkendelse? Er ministeren enig i, at en fusion unægte-lig vil mindske Konservatorskolens autonomi og dermed risikere at medvirke til et lave-re fagligt niveau?

Svar:

Jeg har modtaget høringssvar fra flere engagerede parter både nationalt og internatio-nalt. Jeg har som nævnt lyttet til de bemærkninger, der er kommet, og lovforslaget erpå flere måder justeret for at tage højde for ovennævnte kritik.Derfor har jeg også på baggrund af høringssvarene og i dialog med rektorerne for de treinstitutioner præciseret i bemærkningerne tilforslag til lov om ændring af lov om vide-regående kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriet,at de tre fag-områder – arkitektur, design og konservering – også efter fusionen fremstår med selv-stændige faglige profiler overfor såvel nationale som internationale samarbejdspartne-re.Det er min vurdering, at Konservatorskolens høje faglige niveau og den internationaleanerkendelse, skolen nyder, har rødder i skolens faglige åbenhed og høje grad af samar-bejde med forskningsmiljøer i ind - og udland. Det forhold mener jeg, at vi har sikret iden foreslåede løsning jf. også bemærkningerne til lovforslaget.Det er ikke hensigten, at de organisatoriske rammer skal begrænse konservatoruddan-nelsens mulighed for fortsat at profilere sig og sin forskning.
Per Stig Møller
Dok. nr. 839439