Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
L 148 Bilag 2
Offentligt
969073_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
14. februar 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 4. februar 2011, efter ønske fra Pernille Frahm (SF),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 68 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Er det ministerens opfattelse, at man i tilfredsstillende grad har undersøgt de berørteparters holdning til at inkludere Konservatorskolen i fusion med Arkitektskolen ogDanmarks Designskole, herunder om en høringsfrist på 4 dage er at betragte som for-svarlig?

Svar:

Konservatorskolen henvendte sig, efter atforslag til lov om ændring af lov om videregå-ende kunstneriske uddannelsesinstitutioner under Kulturministeriethavde været i 1.høring, til Kulturministeriet i december 2010 med henblik på en drøftelse af skolensfremtid. På denne baggrund indledtes drøftelser om en fusion som en løsning på skolensbetrængte situation. I forlængelse heraf besluttede jeg at inkludere Konservatorskolen ifusionen med Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole og Danmarks De-signskole, hvorefter et justeret lovforslag udarbejdedes. Der har op til og sideløbendemed 2. høringsrunde pågået en intensiv dialog med de involverede parter. På baggrundaf høringen og dialogen med rektorerne er lovforslaget blev yderligere justeret. De in-volverede parter har alle udtrykt tilfredshed med det justerede forslag.I lyset af at det justerede lovforslag omhandlede et begrænset emne, at der er tale omen 2. høringsrunde, samt at der har været ført en intensiv dialog med de involveredeparter, finder jeg høringsfristen på fire dage – om ikke ønskelig – så forsvarlig.
Per Stig Møller
Dok. nr. 839152