Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 15 Bilag 2
Offentligt
899328_0001.png
899328_0002.png
Udkast
NOTAT
DatoDok.idJ. nr.
6. oktober 2010-2010-3022
Høringsnotatvedrørende forslag til lov om udbygning af Slagelse omfartsvej, 2.etape
Udkast til forslag til lov om anlæg af Slagelse omfartsvej, 2. etape fra Skælskør-vej til Slagelse Landevej har været i høring fra 6. august til 27. august 2010.Lovforslaget har endvidere været offentliggjort på høringsportalen borger.dk.Lovforslaget er et led i udmøntningen af aftale af 2. december 2009 mellem re-geringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, og Libe-ral Alliance om ”Bedre veje mv.”.Med loven bemyndiges transportministeren til at anlægge en hovedlandevej fraSkælskørvej til Slagelse Landevej som 2. etape af Slagelse Omfartsvej.Følgende myndigheder og organisationer er blevet hørt: Slagelse Kommune,Region Sjælland, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Erhverv, DITransport, Dansk Transport og Logistik (DTL), Forenende Danske Motorejere(FDM), og Movia.
1. Høringssvar med bemærkninger./.
Transportministeriet har modtaget 1 høringssvar med bemærkninger. Detmodtagne høringssvar er vedlagt som bilag til høringsnotatet.I det følgende gennemgås og kommenteres høringssvaret i hovedtræk.
Slagelse KommuneSlagelse Kommune udtrykker tilfredshed med, at omfartsvejen vest om Slagelsenu kommer til at omfatte hele strækningen vest om Slagelse.Slagelse Kommune bemærker, at kommunen på alle fronter vil arbejde for an-læggets gennemførelse og forventer, at der søges om de nødvendige tilladelserog dispensationer i relation til den del af miljølovgivningen, som SlagelseKommune er myndighed for.
Slagelse Kommune anfører ligeledes, at kommunen er indforstået med, at dendel af rute 22, der forløber mellem den sydlige og nordlige tilslutning til hhv.Slagelse Landevej og Kalundborgvej, nedklassificeres til kommunevej. SlagelseKommune anmoder dog om, at der bliver redegjort for eventuelle planer for ve-jen, såsom istandsættelser, belysning, trafiksikringer m.m. og ser frem til en di-alog med Vejdirektoratet omkring disse forhold.BemærkningerVejdirektoratet vil i forbindelse med den kommende projektering tage kontakttil Slagelse Kommune og aftale det videre forløb omkring overdragelse af dendel af rute 22, der skal nedklassicificeres til kommunevej. Det er Vejdirektora-tets praksis, at omklassificerede hovedlandevejsstrækninger afleveres i en ri-melig stand vurderet som gennemsnit for den samlede strækning.
Side 2/2
2. Ændringer i det fremsatte lovforslag i forhold til det lovudkast,som har været i høringHøringen har ikke givet anledning til at lovforslaget ændres.
2