Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 154 Bilag 2
Offentligt
963918_0001.png
963918_0002.png
TransportministerietDepartementetFrederiksholms Kanal 27 F1220 København K.
GULDBORGSUND KOMMUNES HØRINGSSVAR TIL ”FORSLAGTIL LOV OM ANLÆG AF NYKØBING FALSTER OMFARTSVEJ”28-1-2011
Guldborgsund Kommune skal hermed afgive høringssvar til "Forslag til lov om an-læg af Nykøbing Falster omfartsvej".Vi har følgende bemærkninger, jf. bemærkningerne til lovforslaget:3. Lovforslagets indhold.I forhold til den foreslåede bemyndigelse til nedklassificering af eksisterende vej,vil vi allerede nu anmode om:GULDBORGSUND KOMMUNETEKNIK- OG MILJØUDVALGETRÅDHUSETPARKVEJ 374800 NYKØBING FTLF +45 5473 1000EMAIL: INFRASTRUKTUR-[email protected]WWW.GULDBORGSUND.DKDOKNR. 29960/11SAGSNR. 11/4222SAGSBEHANDLER:CHRISTIAN REFSTRUP[email protected]DIR +45 5473 2040MOB +45CVR NR. 29 18 85 99TELEFONTIDER:MAN-ONS KL. 9.00-15.00TORS KL. 9.00-17.00FRE KL. 9.00-12.00
At der inden overdragelse af nedklassificeret vejstrækning til GuldborgsundKommune foretages en fuldstændig istandsættelse af denne, herunder belæg-ninger, kantsten, skilte, afmærkninger, autoværn, afvandingsledninger, brøn-de, pumpestationer, rørunderføringer, broer, vej- og stiunderføringer, rabat-ter, fortove og øvrige sideanlæg samt beplantninger.At gadelysanlæg fornys inkl. kabellægning og at signallysanlæg afleveres op-timeret.At der 10 år efter godkendt overdragelse foretages en fælles besigtigelse afdet overdragne, og at Staten vederlagsfrit for Guldborgsund Kommune udbed-rer fejl og mangler, hvorefter ansvaret for anlæggene herefter alene er kom-munens.
4.3. Linjeføring og tilslutninger.Der hvor kommunevejen Grønsundsvej tilsluttes til omfartsvejen, er der allerede -lige i nærheden - et farligt kryds, som kommunen er i gang med at trafiksikre. Vier alvorligt bekymrede for, at den projekterede tilslutningsløsning kan medføreyderligere trafikuheld ved det nye tilslutningssted. Vi anmoder derfor om, at der iprojektet for omfartsvejen indgår etablering af venstresvingsbaner på Grønsunds-vej.
Andre bemærkninger/forslag:Guldborgsund Kommune er bekendt med, at udgifterne til den nye omfartsvej erbetydelig mindre end den afsatte ramme, lige som der er opnået EU-midler til pro-jektet.
SIDE 2
Da 2. etape af omfartsvejen ikke er planlagt gennemført foreløbig, foreslår vi, aten del af den resterende ramme i stedet anvendes til trafiksikkerheds- og kapaci-tetsforbedringer på statens vejnet E 55 (Ønslev-Gedser). Der kan peges på føl-gende konkrete forslag:
Rundkørsel ved udkørsel fra Eskilstrup til statsvejen.Rundkørsel ved Nordensvejs udmunding i statsvejen.Rundkørsel ved Gåbensevejs udmunding i statsvejen.Venstresvingsbaner ved nedkørsel fra statsvejen til Idestrup.Sikker krydsning af statsvejen i Væggerløse.Rundkørsel ved nedkørsel til Marielyst.Rundkørsel ved Marrebæk.Rundkørsel ved Gedesby.2 + 1 kørebaner på nogle nærmere angivne vejstrækninger.
Forslagene skal også ses i relation til Scandlines godkendte udbygning på Gedser-Rostock-overfarten fra 2012, som periodevis vil give så store trængsler (kolonne-kørsel af bl.a. lastbiler) på statsvejen, at det vil medføre store vanskeligheder fortrafikanter at komme ud fra sidevejene til statsvejen.Forslagene er nærmere beskrevet ivedlagtenotat, hvor der også er redegjort formulige lukninger af nuværende sideveje til statsvejen ved realisering af forslage-ne.Med venlig hilsen
Arne Graae JensenFormand
Bruno AndersenDirektør