Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 160
Offentligt
994004_0001.png
994004_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
9. maj 2011

Besvarelse af spørgsmål 13 ad L 160 stillet af Erhvervsudvalget den

29. april 2011 efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål:

Ministeren oplyser i sit svar på spørgsmål 2, at flere af de virksomheder,der frivilligt vælger at tilbyde organiseret rabat, oplever kravene som føl-ge af bestemmelsen om organiseret rabat som overflødige og forholdsvisbureaukratiske. Hvor mange virksomheder drejer det sig om?

Svar:

Som oplyst i spørgsmål 2 er målingen af de administrative konsekvenseraf lovforslaget målt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.Jeg har på den baggrund forelagt spørgsmålet for Erhvervs- og Selskabs-styrelsen, der oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til:”Målingerne af de administrative byrder bliver foretaget med udgangs-punkt i AMVAB-metoden. Den grundlæggende idé bag AMVAB-metoden er, at et mindre antal typiske virksomheder, som vurderes at væ-re normalt effektive, er med til at værdifastsætte de administrative byrder,der er forbundet med at skulle efterleve konkrete lovkrav. Dette sker gen-nem interviews med relevante medarbejdere i de berørte virksomheder. Inogle tilfælde sker værdifastsættelsen på baggrund af ekspertskøn.AMVAB-målingerne baserer sig således i betydeligt omfang på virksom-hedsinddragelse, men der er ikke tale om en metode, der ud fra et stati-stisk grundlag kan fastlægge de administrative byrder forbundet med etgivent lovkrav.I forbindelse med besvarelsen af spørgsmål 2 blev der igangsat en genmå-ling af de administrative byrder for erhvervslivet i forhold til organiseretrabat. En genmåling iværksættes, hvis der opstår en formodning om unøj-agtigheder eller fejl i allerede indhentet data.Formålet med genmålingen af bestemmelsen om organiseret rabat var atafklare, hvor stor en andel af de omfattede virksomheder, der tilbyder or-ganiseret rabat. Målingen blev gennemført ved at interviewe 23 virksom-heder om, hvorvidt de tilbyder organiseret rabat.I forbindelse med interviewene fik virksomhederne mulighed for at afgi-ve kvalitative kommentarer til bestemmelsen om organiseret rabat. Deeksterne konsulenter, der har gennemført genmålingen, oplyser, at flere afvirksomhederne i den forbindelse gav udtryk for, at de fandt bestemmel-
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
sen overflødig og forholdsvis bureaukratisk. Der blev ikke spurgt syste-matisk til virksomhedernes oplevelser hermed. Virksomhederne fremførtepå eget initiativ disse synspunkter.På det foreliggende grundlag er det derfor ikke muligt at opgøre andelenaf virksomheder, der opfatter bestemmelsen om organiseret rabat somoverflødig og forholdsvis bureaukratisk.”