Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
L 168 Bilag 15
Offentligt
1004938_0001.png
1004938_0002.png
1004938_0003.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Tillægsbetænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 30. maj 2011
Udkasttil
Tillægsbetænkningover
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelseog opløsning.(Reform af ægtefællesammenføringsreglerne m.v.)[af integrationsministeren (Søren Pind)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. marts 2011 og var til 1.behandling den 12. april 2011. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Udvalget for Udlændinge-og Integrationspolitik. Udvalget afgav betænkning den 24.maj 2011. Lovforslaget var til 2. behandling den 26. maj2011. Udvalget har den 30. maj 2011 optaget lovforslaget tilfornyet behandling.MøderUdvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyetudvalgsbehandling, behandlet lovforslaget i et møde.Dispensation fra § 8 a, stk. 2, i FolketingetsforretningsordenUdvalget anmoder om, at Folketinget dispenserer fra reg-len i forretningsordenen om, at 3. behandling af lovforslagetikke må finde sted før 2 dage efter, at offentliggørelsen aftillægsbetænkningen har fundet sted.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:– Institut for Menneskerettigheder– DRC.Integrationsministeren har over for udvalget kommente-ret de skriftlige henvendelser til udvalget.DeputationerEndvidere har følgende mundtligt over for udvalget rede-gjort for deres holdning til lovforslaget:DRCSpørgsmålUdvalget har under den fornyede behandling af lovforsla-get stillet 8 spørgsmål til integrationsministeren til skriftligbesvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger][]Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin var på tidspunktetfor betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med med-lemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at kom-me med indstillinger eller politiske udtalelser i betænknin-gen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Karsten Lauritzen (V) Karen Jespersen (V)fmd.Eyvind Vesselbo (V) Troels Christensen (V) Peter Skaarup (DF)Martin Henriksen (DF) Jesper Langballe (DF) Carina Christensen (KF) Naser Khader (KF) Henrik Dam Kristensen (S)
DocIDJournalnummer
2
Maja Panduro (S) Ole Hækkerup (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) Astrid Krag (SF)nfmd.Meta Fuglsang (SF)Marianne Jelved (RV) Johanne Schmidt-Nielsen (EL)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer iudvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 168Bilagsnr. Titel12Henvendelse af 23/5-11 fra Institut for Menneskerettigheder vedr.ændringsforslag til lovforslaget13Betænkning afgivet den 24. maj 201114Anmodning om foretræde af 27/5-2011 fra DRC
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 168Spm.nr.67TitelSpm. om ministerens kommentar til henvendelsen af 23. maj2011 fra Institut for Menneskerettigheder, til integrationsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor det er mindre relevant, at en amerikaner skallære dansk på et vist niveau for at blive ægtefællesammenført,end det er for andre nationaliteter, til integrationsministeren, ogministerens svar herpåSpm. om tidligere vurderinger af, om forskelsbehandling indenfor gruppen af tredjelandsborgere kan anses for at være i overens-stemmelse med menneskeretten, til integrationsministeren, [ogministerens svar herpå]Spm. om på baggrund af ministerens udtalelser under lovforsla-gets 2. behandling at oversende de to forslag, som justitsministe-riet ikke ville godkende, til integrationsministeren, [og ministe-rens svar herpå]Spm. om de ”postgange”, som været mellem justitsministeriet ogintegrationsministeriet, til integrationsministeren, [og ministerenssvar herpå]Spm. om den internationale kritik af den nederlandske ordning, tilintegrationsministeren, [og ministerens svar herpå]Spm. om justitsministeriet var bekendt med, at den nederlandskeordning har været udsat for kritik i internationalt regi, til justits-ministeriet, [og ministerens svar herpå]Spm. om ministerens kommentar til DRC's henvendelse af27/5-11, til integrationsministeren, [og ministerens svar herpå]
68
69
70
71
7273
74