Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
L 168 Bilag 16
Offentligt
1005993_0001.png
1005993_0002.png
1005993_0003.png
Til lovforslag nr.L 168
Folketinget 2010-11
Tillægsbetænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 31. maj 2011
Tillægsbetænkningover
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven og lov om ægteskabs indgåelseog opløsning.(Reform af ægtefællesammenføringsreglerne m.v.)[af integrationsministeren (Søren Pind)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. marts 2011 og var til 1.behandling den 12. april 2011. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Udvalget for Udlændinge-og Integrationspolitik. Udvalget afgav betænkning den 24.maj 2011. Lovforslaget var til 2. behandling den 26. maj2011. Udvalget har den 30. maj 2011 optaget lovforslaget tilfornyet behandling.MøderUdvalget har, efter lovforslaget blev optaget til fornyetudvalgsbehandling, behandlet lovforslaget i et møde.Dispensation fra § 8 a, stk. 2, i FolketingetsforretningsordenUdvalgetanmoder om, at Folketinget dispenserer fra reg-len i forretningsordenen om, at 3. behandling af lovforslagetikke må finde sted før 2 dage efter, at offentliggørelsen aftillægsbetænkningen har fundet sted.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med den fornyede udvalgsbe-handling modtaget skriftlige henvendelser fra:– Institut for Menneskerettigheder– DRC.Integrationsministeren har over for udvalget kommente-ret henvendelsen fra Institut for Menneskerettigheder.Udvalget forventer integrationsministerens kommentar tilhenvendelsen fra DRC inden 3. behandling.DeputationerEndvidere har følgende mundtligt over for udvalget rede-gjort for deres holdning til lovforslaget:DRCSpørgsmålUdvalget har under den fornyede behandling af lovforsla-get stillet 8 spørgsmål til integrationsministeren til skriftligbesvarelse. Integrationsministeren har besvaret spørgsmål67 og 68. Spørgsmål 69-72 og spørgsmål 74 og 75 forventesbesvaret inden 3. behandling. Udvalget har desuden stillet 1spørgsmål til justitsministeren, som ligeledes forventes be-svaret inden 3. behandling.2. Indstillinger og politiske bemærkningerEtflertali udvalget (V, DF og KF) indstiller lovforslagettilvedtagelsei den affattelse, hvori det foreligger efter 2. be-handling.Etmindretali udvalget (S, SF, RV og EL) indstiller lov-forslaget tilforkastelse.Mindretallet tager afstand fra den proces, der har fundetsted med hensyn til integrationsministerens fremsættelse afændringsforslag vedr. undtagelse af visse nationaliteter fraindvandringsprøven, da der ikke har været mulighed for enegentlig høring og grundig behandling af ændringsforslagetog dets konsekvenser.Desuden finder mindretallet det stærkt kritisabelt, at æn-dringsforslaget ikke er ledsaget af en formulering, der slårfast, at bestemmelserne skal implementeres således, at detsker i overensstemmelse med Danmarks internationale for-pligtelser.Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin var på tidspunktetfor betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med med-lemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at kom-me med indstillinger eller politiske udtalelser i betænknin-gen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
AX013444
2
Karsten Lauritzen (V) Karen Jespersen (V)fmd.Eyvind Vesselbo (V) Troels Christensen (V) Peter Skaarup (DF)Martin Henriksen (DF) Jesper Langballe (DF) Carina Christensen (KF) Naser Khader (KF) Henrik Dam Kristensen (S)Maja Panduro (S) Ole Hækkerup (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) Astrid Krag (SF)nfmd.Meta Fuglsang (SF)Marianne Jelved (RV) Johanne Schmidt-Nielsen (EL)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer iudvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 168 omdelt efter afgivelse af betænkningBilagsnr. Titel12Henvendelse af 23/5-11 fra Institut for Menneskerettigheder vedr.ændringsforslag til lovforslaget13Betænkning afgivet den 24. maj 201114Henvendelse og anmodning om foretræde af 27/5-2011 fra DRC15Udkast til tillægsbetænkningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 168 stillet efter afgivelse af betænkningSpm.nr. Titel67Spm. om ministerens kommentar til henvendelsen af 23. maj2011 fra Institut for Menneskerettigheder, til integrationsministe-ren, og ministerens svar herpå68Spm. om, hvorfor det er mindre relevant, at en amerikaner skallære dansk på et vist niveau for at blive ægtefællesammenført,end det er for andre nationaliteter, til integrationsministeren, ogministerens svar herpå69Spm. om tidligere vurderinger af, om forskelsbehandling indenfor gruppen af tredjelandsborgere kan anses for at være i overens-stemmelse med menneskeretten, til integrationsministeren70Spm. om på baggrund af ministerens udtalelser under lovforsla-gets 2. behandling at oversende de to forslag, som justitsministe-riet ikke ville godkende, til integrationsministeren71Spm. om de »postgange«, som har været mellem Justitsministeri-et og Integrationsministeriet, til integrationsministeren72Spm. om den internationale kritik af den nederlandske ordning, tilintegrationsministeren73Spm. om Justitsministeriet var bekendt med, at den nederlandskeordning har været udsat for kritik i internationalt regi, til justits-ministeren74Spm. om ministerens kommentar til DRC’s henvendelse af27/5-11, til integrationsministeren75Spm. om, hvorfor det ikke fremgår af bemærkningerne til æn-dringsforslaget, at bestemmelserne skal implementeres således, atdet sker i overensstemmelse med Danmarks internationale for-pligtelser, til integrationsministeren