Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2010-11 (1. samling)
L 18 Bilag 4
Offentligt
918748_0001.png
918748_0002.png
918748_0003.png
Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 00. november 2010
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.(Forordning om ændring af konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen og forordning, hvad angår bevægelighed forindehavere af visum til længerevarende ophold, afskaffelse af garantiordningen i visumsager m.v.)[af integrationsministeren (Birthe Rønn Hornbech)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 6. oktober 2010 og var til 1.behandling den 29. oktober 2010. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Udvalget for Udlændinge-og Integrationspolitik.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og ministeren for flygtninge, indvandrere ogintegration sendte den 26. august 2010 dette udkast til udval-get, jf. UUI alm. del - bilag 185 (2009-10). Den 6. oktober2010 sendte ministeren for flygtninge, indvandrere og inte-gration de indkomne høringssvar og et notat herom til udval-get.SpørgsmålUdvalget har stillet 16 spørgsmål til ministeren for flygt-ninge, indvandrere og integration til skriftlig besvarelse, somdenne har besvaret.2. Indstillinger og politiske bemærkninger[]Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðvel-disflokkurin og Sambandsflokkurin var på tidspunktet forbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmeri udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme medindstillinger eller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen.
Karsten Lauritzen (V) Karen Jespersen (V)fmd.Eyvind Vesselbo (V) Troels Christensen (V) Peter Skaarup (DF) MartinHenriksen (DF) Jesper Langballe (DF) Carina Christensen (KF) Naser Khader (KF) Henrik Dam Kristensen (S) Maja Panduro(S) Ole Hækkerup (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) Astrid Krag (SF)nfmd.Meta Fuglsang (SF) Marianne Jelved (RV) JohanneSchmidt-Nielsen (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)
47
Liberal Alliance (LA)
3
DocIDJournalnummer
2
Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
4524231794
Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldisflokkurin (TF)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 18Bilagsnr.123TitelHøringssvar, fra integrationsministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 18Spm.nr.12TitelSpm. om hvilke visumansøgere, der vil få afslag efter de nye regler, til integra-tionsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange visumansøgere, der i henhold til de foreslåede bestem-melser i lovforslaget ville have fået afslag i de foregående 2 år, til integrations-ministeren, og ministerens svar herpåSpm. om der vil ske en ændring af kriterierne for vurdering af risiko for, om envisumansøger bliver i landet, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om hvilke oplysninger, der ikke længere kan indhentes som følge af af-skaffelsen af tillægsansøgningsskemaet, til integrationsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om myndighedernes muligheder for at vurdere en indvandringsrisiko fraen ansøgers familiemedlemmer bortfalder med afskaffelsen af tillægsansøg-ningsskemaet, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorvidt hensynet til visumkodeksens krav til sagsbehandlingstider ivisumsager vejer tungere end en vurdering af indvandringsrisikoen, til integra-tionsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om misbrug af visum til familiesammenføring, til integrationsministeren,og ministerens svar herpåSpm. om sikring af hele udenlandske gruppers, f.eks. sportsholds, udrejse afDanmark efter endt ophold, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor tit en visumansøgning afvises efter søgning i Schengeninforma-tionssystemet SIS, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan Udlændingeservice har kunnet bestemme, at danske myndig-heder skulle sidestille langtidsvisum med opholdstilladelse, til integrationsmini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad det konkret betyder, at tredjelandsstatsborgere med langtidsvisumkan opholde sig i Danmark indtil 3 måneder, til integrationsministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om konsekvenserne af at lægge begreberne langtidsvisum og opholdstil-ladelse sammen, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorvidt det med lovforslaget bliver vanskeligere for Danmark at ud-vise specifikke grupper, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om forslagets virkning på indvandringen til Danmark, til integrationsmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om afskaffelse af muligheden for at betinge visumudstedelsen af økono-miske sikkerhedsstillelse, til integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor ofte det er sket, at herboende referencer har fået konfiskeret detbeløb, som har fungeret som en økonomisk sikkerhed for en visumsøgende per-son, til integrationsministeren, og ministerens svar herpå
34
5
6
78910
11
1213141516