Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 196 Bilag 5
Offentligt
993261_0001.png
993261_0002.png
993261_0003.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den <>. maj 2011
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af ligningsloven, personskatteloven og lov omskattefri kompensation for forhøjede energi- og miljøafgifter(Skattefritagelse for mindre personalegoder, rigsfællesskabsfradrag, skattefritagelse for nedrivningsstøtte m.v.)[af skatteministeren (Peter Christensen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. april 2011 og var til 1.behandling den 3. maj 2011. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og skatteministeren sendte den 17. marts2011 dette udkast til udvalget, jf. SAU alm. del – bilag 155.Den 27. april 2011 sendte skatteministeren de indkomne hø-ringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtageten skriftlig henvendelse fra BDO Statsautoriseret revisions-aktieselskab.[Skatteministeren har over for udvalget kommenteret deskriftlige henvendelser til udvalget. ]SpørgsmålUdvalget har stillet 4 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/min-dretal ved afstemning i Folketingssalen.
Torsten Schack Pedersen (V) Karsten Lauritzen (V) Mads Rørvig (V) Jacob Jensen (V) Mikkel Dencker (DF)Pia Adelsteen (DF) Mike Legarth (KF) Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA)nfmd.Nick Hækkerup (S)John Dyrby Paulsen (S) Klaus Hækkerup (S) René Skau Björnsson (S) Thomas Jensen (S) Jesper Petersen (SF)Niels Helveg Petersen (RV)fmd.Frank Aaen (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
DocIDJournalnummer
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 196Bilagsnr.1234TitelHøringsskema og høringssvar, fra skatteministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 23/3-11 fra BDO Statsautoriseret revisionsaktie-selskab (tidligere omdelt på alm. del – bilag 167)
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 196Spm.nr.1TitelSpm. om at redegøre for gældende regler og praksis for beskat-ningen i de tilfælde, hvor en oplægsholder modtager beskedne ga-ver som tak for sit oplæg, til skatteministeren, og ministerens svarherpåSpm. om at redegøre for gældende regler og praksis for beskat-ningen i de tilfælde, hvor en virksomhed giver sponsorbilletter tilf.eks. sportskampe til personer uden for ansættelsesforhold, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke initiativer der vil blive taget med henblik på atsikre, at borgerne på en grundig, klar og utvetydig måde bliver in-formeret om pligten til at selvangive personalegoder, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om, at arbejdsgiverne skal gøre lønmodtagerne opmærk-somme på værdien af de goder, de modtager, men hvad er det foren praksis og vejledning, SKAT vil informere arbejdsgiverne omskal følges, til skatteministeren, og ministerens svar herpå
2
3
4