Kommunaludvalget 2010-11 (1. samling)
L 198 Bilag 9
Offentligt
1001289_0001.png
1001289_0002.png
1001289_0003.png
1001289_0004.png
Til lovforslag nr.L 198
Folketinget 2010-11
Betænkning afgivet af Kommunaludvalget den 24. maj 2011
Betænkningover
Forslag til lov om nedsættelse af statstilskuddet til kommuner ved forhøjelseraf kommunale parkeringsindtægter[af indenrigs- og sundhedsministeren (Bertel Haarder)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 29. april 2011 og var til 1.behandling den 6. maj 2011. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Kommunaludvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 3 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og indenrigs- og sundhedsministeren sendteden 6. april 2011 dette udkast til udvalget, jf. KOU alm. del– bilag 64. Den 2. maj 2011 sendte indenrigs- og sundheds-ministeren de indkomne høringssvar og et notat herom tiludvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Dansk Byggeri,Københavns Kommune ogKøbehavns Kommune, Dansk Byggeri og Håndværker-foreningen i København.Indenrigs- og sundhedsministeren har over for udvalgetkommenteret de skriftlige henvendelser til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 14 spørgsmål til indenrigs- og sund-hedsministeren til skriftlig besvarelse, hvoraf spørgsmål 1-5er besvaret. Spørgsmål 6-14 forventes besvaret inden 2. be-handling.2. IndstillingerEtflertali udvalget (V, DF og KF) indstiller lovforslagettilvedtagelse uændret.Etmindretali udvalget (S, SF, RV og EL) indstiller lov-forslaget tilforkastelseved 3. behandling.Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin var på tidspunktetfor betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med med-lemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at kom-me med indstillinger eller politiske udtalelser i betænknin-gen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Sophie Løhde (V) Erling Bonnesen (V) Hans Christian Thoning (V) Per Bisgaard (V) Flemming Damgaard Larsen (V)Hans Kristian Skibby (DF)fmd.Henrik Brodersen (DF) Rasmus Jarlov (KF)nfmd.Jørgen S. Lundsgaard (KF)Rasmus Prehn (S) Maja Panduro (S) Thomas Jensen (S) Lennart Damsbo-Andersen (S) Meta Fuglsang (SF)Karl H. Bornhøft (SF) Johs. Poulsen (RV) Line Barfod (EL)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer iudvalget.
AX013311
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 198Bilagsnr. Titel1Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget2Høringssvar og høringsnotat, fra indenrigs- og sundhedsministe-ren3Henvendelse af 5/5-11 fra Dansk Byggeri4Henvendelse fra Københavns Kommune5Udkast til betænkning6Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget7Henvendelse af 18/5-11 fra Købehavns Kommune, Dansk Bygge-ri og Håndværkerforeningen i København82. udkast til betænkningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 198Spm.nr.123TitelSpm. om kommentar til henvendelse af 5/5-11 fra Dansk Byggeri,til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse fra Københavns Kommune,til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en beregning over konsekvenserne af at vælge hen-holdsvis 70 pct., 80 pct., 90 pct. og 100 pct. af kommunens brut-toindtægter fra betalingsparkering, til indenrigs- og sundhedsmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om konsekvenserne for kommunerne vedrørende afskriv-ninger af anlægskapital i forbindelse med parkeringsanlæg, til in-denrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 18/5-11 fra KøbenhavnsKommune, Dansk Byggeri og Håndværkerforeningen i Køben-havn, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvilke oplysninger og beregninger vedrørende Køben-havn Kommune forslaget er baseret på, til indenrigs- og sund-hedsministerenSpm. om lovforslagets administrative og økonomiske konsekven-ser for stat og kommuner, til indenrigs- og sundhedsministerenSpm. om, hvorvidt parkeringsafgifter kan bruges som adfærdsre-gulering, og om at dette er i overensstemmelse med den gældendelov, til indenrigs- og sundhedsministerenSpm. om, hvordan man vil opgøre forskel på adfærdsreguleringog fiskale hensyn, til indenrigs- og sundhedsministerenSpm. om kommuner, der opkræver parkeringsafgifter af fiskalehensyn, til indenrigs- og sundhedsministerenSpm. om ministerens bemærkninger til KL’s forslag om at rykkelovens ikrafttræden, til indenrigs- og sundhedsministerenSpm. om, hvorvidt kommunerne skal modregnes i forhold til 100pct. af indtægterne i 2007, til indenrigs- og sundhedsministeren
4
5
6
78
9101112
4
13
14
Spm. om ministerens bemærkninger om at indføre en udgiftsbase-ret hvile-i-sig-selv ordning for parkeringsområdet, til indenrigs-og sundhedsministerenSpm. om ministerens bemærkninger til, at visse kommuner ikkeallerede har betalingsparkering og vil afholde sig fra at indføredet på grund af de økonomiske vilkår, til indenrigs- og sundheds-ministeren