Erhvervsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 20
Offentligt
916204_0001.png
916204_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
16. november 2010

Besvarelse af spørgsmål 6 ad L 20 stillet af Erhvervsudvalget den 29.

oktober 2010 efter ønske fra Colette L. Brix (DF)

Spørgsmål:

Vil ministeren beskrive, hvilke administrative byrder der følger af at skul-le have en begrænset tilladelse fra Finanstilsynet, og hvad disse byrderbetyder for forskellige typer butikscentre og forretningskæder - herunderinternethandel?

Svar:

En begrænset tilladelse til at udstede elektroniske penge kan kun gives tilvirksomheder, der udsteder elektroniske penge lagret på instrumentermed begrænset anvendelse, eller elektroniske penge, hvor udstederessamlede uindfriede beløb på intet tidspunkt overstiger 5 mio. euro.De krav, som en virksomhed skal opfylde for at få en begrænset tilladelsetil at udstede elektroniske penge, er i overensstemmelse med de krav, derstilles til virksomheder med begrænset tilladelse til at udbyde betalings-tjenester, jf. lov om betalingstjenester. Det sker af hensyn til beskyttelseaf forbrugerne og for at sikre lige konkurrencevilkår.En begrænset tilladelse stiller krav om, atVirksomheden har hovedkontor og hjemsted i Danmark eller etandet land inden for Den Europæiske Union eller i et land, somUnionen har indgået aftale med på det finansielle områdeVirksomheden har forretningsgange på alle væsentlige områder(f.eks. indløsning af gavekort samt hvidvaskregler)Virksomhedens bestyrelse, direktion, og hvor det er relevant le-delsesansvarlige, har fyldestgørende erfaring til at udøve hverveteller stillingen, og at den pågældende ikke er pålagt straffeansvarfor overtrædelse af straffeloven eller den finansielle lovgivning ogovertrædelsen indebærer risiko for, at hvervet ikke varetages påbetryggende vis.Virksomheder skal årligt indsende en erklæring om, at den fortsat opfyl-der betingelserne for at opretholde sin tilladelse samt oplyse om den gen-nemsnitlige værdi af udestående elektroniske penge.For så vidt angår den daglige håndtering af udstedelse af fx gavekort,forudses der ingen yderligere byrder end dem udstederen møder i dag.Kravet om begrænset tilladelse skal også ses i sammenhæng med, at dengældende begrænsning, hvorefter udstedere ikke må udstede elektroniske
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
penge med en højere værdi end et beløb, der modsvarer værdien af 300euro, foreslås ophævet. Med ophævelsen af denne beløbsbegrænsning vildet fremover være muligt at udstede elektroniske penge for væsentligtstørre beløb, hvilket kan medvirke til at skabe et større og mere varieretudbud af tjenesteydelser til fordel for virksomhederne og forbrugerne.Virksomhederne får således større muligheder for at udvikle kantinekorttil brug flere forskellige steder, medlemskort med betalingsfunktion,f.eks. et medlemskort til et motionscenter, forudbetalte transportkort, derkan bruges både til køb af billetter til tog, bus og metro m.v. Ligeledes vilder kunne udvikles tjenester til brug for internethandel, hvorved forbru-gerne undgår at skulle afgive personlige oplysninger på internettet.